– Vi ble ferdige med låta rett før jul i fjor, men rakk ikke å lage noen video. Så da bruker vi heller litt ekstra tid og får den ut til jula i år, sier Fred Henry Olsen, vokalist i Ambient Road.

Det forklarer hvorfor han og resten av Ambient Road svettet seg klissblaute på scena i Musikk-kjeller`n lørdag ettermiddag, der de rocket igjen, og igjen, og igjen. Ikledd nissekostymer. Og hadde invitert hadelendinger til å bli med på moroa.

 

Debutant

Ifølge Olsen er det artig å være platedebutant i en alder av 55 år, og frontmannen snakker varmt om bandet som ble til takket være gode kompiser og genuin spilleglede. Men det hele startet med at han selv satt med ei låtskisse en kveld, som ble en tekst, som ble til det musikalske farvel til sønnen Kristian.

– Han døde da han var bare tre år etter sykdom, og da jeg satt med den låta ville jeg spille den inn skikkelig. Så hadde jeg flere låter, og det var starten, som gjorde at jeg kontaktet Wegard Molund, som igjen kontaktet Ken Normann som fikk med seg Eivind Staxrud, i tillegg til Matias Aaveren og Arne Martinussen.

– Selv om Eivind er med i Raga Rockers, så er det et fullblods band, og han er med når han kan og da blir det ekstra fett, siden vi får tre gitarer på scena, gliser Olsen.

 

Sledetur

At de spiller inn musikkvideo på Gran skyldes rett og slett at det passet best, og tidligere på dagen var hele bandet – fremdeles i nissekostymer – oppi snøen på Midtre Olimb gård. Forsterket av hest og slede, som enhver god juleslått krever.

– Det var sikkert et fint syn det, å se hele bandet svette seg oppover lia der i nissekostymer. Men jeg tror det ble bra jeg, og det er jo kjempeflott at folk stiller opp. Samtidig har Miguel Valenzuela klare tanker om hva han vil filme, sier Olsen.

Og skulle det være noen tvil, så er altså nissen en ekte rocker.