Molten Gold i alle kanaler

MOLTEN GOLD: - Molten Gold drar inspirasjon fra kilder som har sitt opphav et sted rundt Deep Purple og Genesis, og renner ut i grenselandet til Iron Maiden, sier bandet om seg selv. Fra venstre: Håvard Wien (trommer), Alexander Lykke (vokal), Howard Gittela (gitar) og Tron Ingar Morstad (bass).

MOLTEN GOLD: - Molten Gold drar inspirasjon fra kilder som har sitt opphav et sted rundt Deep Purple og Genesis, og renner ut i grenselandet til Iron Maiden, sier bandet om seg selv. Fra venstre: Håvard Wien (trommer), Alexander Lykke (vokal), Howard Gittela (gitar) og Tron Ingar Morstad (bass). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når to rockere fra Roa slipper musikk med det nye bandet sitt. Til sommeren skal de gi publikum bakoversveis på Sagstokk-festivalen.

DEL

OSLO: Bandet Molten Gold har eksistert i snart to år, og er satt sammen av et knippe håndplukkede musikere med solid erfaring fra mange andre band. Det er Tron Ingar Morstad som er «hjernen» bak prosjektet, og fredag 28. april ble bandets debut-EP lansert.

– Vi har et bra produkt som vi gjerne vil dele med andre, sier Håvard Wien som er den andre hadelendingen i bandet.

Det er ikke drømmen om å slå gjennom eller tjene store penger som er drivkraften i bandet.

– Den kunstneriske agendaen er det viktigste for oss. Vi har jobbet hardt og har tro på musikken vår. Når du skal gjøre noe slik, så må du gjøre det skikkelig. Det er ikke alle som kan «breake» over natta som 19-åringer som Led Zeppelin gjorde. Ting må planlegges, og det må legges ned skikkelig arbeid, sier Morstad.

Han har selv plukket ut musikere han mente vil passe inn i bandet. Bak trommene sitter Håvard Wien, som ifølge Morstad var et naturlig valg.

– Jeg ønsket å ta opp tråden fra den klassiske hardrocken som har en ekstra vibrant rytmeseksjon. Jeg visste at Håvard var en god trommeslager. Jeg har kjent han siden vi vokste opp på Roa som guttunger, men vi har aldri spilt i band sammen før nå, forteller Morstad.

Sjekk ut Molten Gold på Spotify

Innflytelse fra 70-tallet

Det er fem låter som er sluppet i denne omgang, og Molten Gold blir tilgjengelig i alle kanaler. I første omgang på Spotify og andre strømmetjenester, men etter hvert også på vinyl og kassett (!).

Det er det lille kassettforlaget Snake Oil Kassett i Oslo som vil gi ut EP-en på det i dag antikvariske mediet. En morsom gimmick mener rockeduoen fra Roa. Til høsten går de i studio for å jobbe med et album.

Selv beskriver bandet musikken som «klassisk hardrock med tro og lidenskap». En liten dose prog, en klype proto-metall og et vel av innflytelser fra 1970-tallsband som Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep og Black Sabbath, gjør at bandet ifølge seg selv «noen ganger lyder raskt som et uvær og andre ganger tungt som bly, men alltid ut fra en dyp dedikasjon til musikken.»

Spiller på Sagstokk

Molten Gold er allerede booket inn til årets Sagstokk på Harestua 9. september.

– Det gleder vi oss veldig til. Vi har masse venner og kjente på Hadeland som vi håper vil komme å høre på oss. Jeg har selv spilt på Kloppstock i sin tid, og vet hvor kult det er å stå på scena og vise fram musikken sin for kompiser og andre, sier Wien.

– Det blir spesielt å spille på Hadeland. Vi er glad i hjembygda vår, og det blir hyggelig å få vise fram hva vi har jobbet med, sier Morstad.

Duoen legger til at de gjerne spiller flere konserter på Hadeland, så her kan både Musikk-Kjeller'n og Randsfjordfestivalen kjenne sin besøkelsestid.

For dem som vil høre Molten Gold før Sagstokk, byr anledningen seg allerede 6. mai når det er «slippfest» på Krøsset i Oslo.

PS: De fem Molten Gold-låtene som slippes nå er spilt inn på «Hytta på Løkka Studio» i Oslo hos Marius Gengenbach. Med hytte på Bleiken kan vi nesten si at også han har litt hadelandsblod i årene.

Artikkeltags