Spilte inn musikkvideo i den uåpnede tunnelen på Gran

HIGHASAKITE: Denne anerkjente musikkgruppa tok turen til Hadeland for å spille inn sin nyeste musikkvideo. Fra venstre: Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Marte Eberson, Øystein Skar og Kristoffer Lo.

HIGHASAKITE: Denne anerkjente musikkgruppa tok turen til Hadeland for å spille inn sin nyeste musikkvideo. Fra venstre: Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Marte Eberson, Øystein Skar og Kristoffer Lo. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye tunnelen på riksveg 4 har neppe grevlinger i taket, men kan (i den grad tunneler kan ha en mening) skryte av videoinnspilling fra den populære gruppa Highasakite.

DEL

Indiepop-gruppen Highasakite slapp i april singelen «5 Million Miles». Musikkvideoen byr på både nyskapende teknologi og lokalmiljø.

Sangene deres har blitt spilt av millioner av ganger på Spotify, og nå har de benyttet seg av den uåpnede tunnelen i Gran sentrum når de spilte inn sin siste musikkvideo.

Innebygget kamera

Det spesielle med videoen er at den er filmet med en bil som har et innbygget kamera montert foran.

– Innspillingen tok rundt to dager. To veldig lange dager – vi ble ikke ferdig før fire på morgenen den siste dagen. Vi filmet i og rundt Oslo, og tunnelscenene er tatt opp en time utenfor byen, uttaler vokalist Ingrid Helene Håvik til musikknyheter.no, og refererer i den siste setningen til den nye tunnelen på riksveg 4 gjennom Gran.

Bilen måtte blant annet heises opp i tunge kransystemer og kjøres baklengs på en henger i høy fart for at musikkvideoen skulle gå som planlagt.

Se hvordan de laget musikkvideoen i videovinduet under!

– Profesjonelt gjennomført

Prosjektleder i Statens vegvesen, Anne Brit Moen, sier det var et veldig godt gjennomført opplegg av profesjonelle fagfolk.

– Da vi fikk forespørselen ble vi selvfølgelig glade, og vi syntes det hørtes ut som et artig opplegg. Byggeleder godkjente forespørselen, og det var nok Highasakite selv veldig takknemlige for, sier Moen.

Hun forteller at det var en veldig dyktig gruppe mennesker og litt av noen apparater som var i sving.

– Det var gøy å kunne være en del av det. Totalt sett var det utrolig profesjonelt gjennomført, sier prosjektlederen i Statens vegvesen.

Siden gruppen ble dannet i 2011 har de stukket av med to Spellemannspriser. I 2014 vant de prisen som beste popgruppe, og i 2016 vant de årets album, Camp Echo. De ble også tildelt Bendiksenprisen for 2014.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags