Rebels Music inviterer til Musikkens dag i Gran

INVITERER TIL MUSIKKFEST: Morten Wien (f.v.), Øistein Lysenstøen og Kenneth Motland i Rebels Music.

INVITERER TIL MUSIKKFEST: Morten Wien (f.v.), Øistein Lysenstøen og Kenneth Motland i Rebels Music.

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag 6. juni settes det opp scener rundt om i Gran sentrum. Rebels Music vil vise fram bredden i Hadelands kulturliv.

DEL

GRAN: – Vi har allerede 12–15 aktører som har sagt de vil stille opp. Det er alt fra barnekor til metal. Alle kommer til å finne en sjanger de liker, slår Morten Wien fast.
Han er styreleder i Rebels Music, som nå bringer konseptet Musikkens dag til Hadeland. En internasjonal musikkdag, med sitt opphav i Frankrike, som har blitt arrangert flere steder i Norge de siste årene. Musikken foregår hovedsakelig utendørs og arrangementet er gratis for publikum.

– Fortsatt mulig å bli med

Rebels Music har sendt ut invitasjoner til ulike lokale kulturaktører i forbindelse med arrangementet. Band, musikere, kor og masse mer.
– Det er fortsatt mulig å melde seg på som aktør og vi håper at de som kan tenke seg å bidra tar kontakt, oppfordrer Wien.
Han forklarer videre at planen er å sette opp tre til fire scener rundt omkring i Gran sentrum. Det er klart at det blir en scene på torget utenfor Smietorget, en på Meieritråkket og en nord i Storgata.
– Vi vurderer om vi skal ha en scene til. Det er mange alternative plasseringer, men dette er ikke avklart ennå, sier Wien.
Planen er å ha konserter og innslag fra scenene gjennom hele dagen.

Søker midler

– Artistene som skal være med stiller opp gratis, men det koster likevel litt å gjennomføre dette, forklarer Wien videre.
Budsjettet for dagen er satt til 50.000 kroner. Ifølge kasserer Øistein Lysenstøen, er dette realistisk. Men han sier at arrangørene trenger hjelp fra sponsorer. Den lokale bedriften Stenberg og Schulz har allerede sagt de vil bidra.
– I tillegg har vi søkt om midler fra kommuner og sparebankstiftelser, sier Lysenstøen.

Håp om tradisjon

Å arrangere Musikkens dag lokalt er noe Rebels-gjengen har tenkt på i noen år allerede. Nå når tanken blir en realitet, håper de at dette kan bli en god tradisjon.
– Dette blir en festdag hvor vi virkelig skal feire det lokale kulturlivet. Vi håper at dette er noe folk vil ha glede av, forteller Wien.
Som en avslutning på arrangementet planlegges det en fest i lavvo på hovedtorget. Dette blir for de voksne, med 18-årsgrense og servering. Frode Myrdal i Metaforfabrikken stiller som dj.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken