Nylig mottok Toso 4H en pengegave på 150.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Finansrådgiver Martin Ullern Mellestad hadde det hyggelige oppdraget med å dele ut pengene som Toso 4H hadde søkt om.

– Dette er uansett en overraskelse og veldig hyggelig for oss, sier Isabel Larsen (13), som er leder for de 28 medlemmene i Toso 4H.

Hun og fire andre medlemmer troppet opp utenfor Bøndernes Hus for å motta «sjekk» som bevis for at de nå har fått penger til ny møteplass.

LES OGSÅ: Vellykket villmarkscamp

Det lokale 4H-laget har medlemmer i alderen ni til 18 år.

– Nå skal det bygges lavvo her og vi begynner med arbeidet i mars, med å lage fundament for lavvoen, og det skjer på dugnad, forteller Monica Aschim Kornum, klubbrådgiver i Toso 4H.

Utearealet som skal brukes ligger rett ved Bøndernes Hus.

– Vi har etablert en avtale med Bøndernes hus for bruk av deres tomt til formålet. Gapahuken skal i tillegg til å være utgangspunkt for klubbaktivitet og overnatting, også fungere som scene og tribune. Det er lang tradisjon i 4H for sceneaktivitet der medlemmene selv står for underholdningen, samt alle klubbkvelder avsluttes med volleyballkamp og tautrekking, og da vil tribunen kunne gi gode forhold for publikum, opplyser Monica Ashim Kornum.

– Gapahuken og de omkringliggende fasiliteter vil være tilgjengelig for nærmiljøet. Dette vil også bli et godt tilbud for den øvrige utleieaktiviteten ved det dugnadsdrevne forsamlingslokalet, som gir økt utleiefrekvens og dermed styrket økonomi, avslutter Kornum.

LES OGSÅ: Høstfest i Toso 4H