Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det heltidsløft i Gran

Fagforbundets leder, Mette Nord, møtte fredag ordfører i Gran kommune og stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (AP). De er skjønt enige om at de må gi flere heltidsstillinger i Gran kommune.

Ditt Hadeland

Fagforbundet har nettopp gjennomført en stor deltidsundersøkelse blant sine medlemmer, der kommer det fram at hver femte medlem av Fagforbundet ønsker seg større stilling. Fagforbundets leder er tydelig på at noe nå må skje for alle de som er fanget i ufrivillig deltid.

– Mange av de som har deltidsstillinger står uten mulighet til å skaffe seg boliglån, går konstant med telefonen i hånda og venter på neste vakt og mangler forutsigbarhet i hverdagen sin. Disse fortjener en hel stilling.

Av deltidsundersøkelsen kommer det fram at Gran kommune er en av verstingene. ordfører Randi Eek Thorsen er skuffet over resultatene, men sier at dette har vært et prioritert politisk tema siden hun tok over i 2019. Siden da har hun satt ned et prosjektutvalg som jobber med heltid, ansatt en prosjektleder, kartlagt alle som ønsker større stilling, sørget for at nye utlysninger først tilbys folk med små stillingsprosenter og styrket samarbeidet med fagforeningene.

– Neste gang Fagforbundet kommer med en ny deltidsrapport skal Gran kommune gjøre det betraktelig bedre.

Fagforbundets leder Mette Nord er positiv til alle tiltakene Gran kommune nå setter inn for å hanskes med deltidsproblematikken, men peker på at det også må kraftfulle nasjonale tiltak til skal vi klare å redusere andelen uønsket deltid.

– Jeg er stolt over at ordføreren og det rødgrønne flertallet i Gran tar på alvor utfordringene vi står ovenfor, men forventer også at regjeringsskifte til høsten vil bidra til å ytterligere bekjempe denne problematikken.

Og vi i Arbeiderpartiet har den kraftfulle politikken skyter Rigmor Aasrud inn. Hun er førstekandidat til Stortinget for Arbeiderpartiet i Oppland. Hun sier at Arbeiderpartiet går til valg på at alle kommuner skal utlyse hele og faste stillinger og at unntaket skal være deltidsstillinger.

– Skal vi få til en kraftfull satsing på heltidsstillinger er vi nødt til å skifte regjering. Det gir også en ekstra trygghet for beboerne å få forutsigbarhet i hverdagen og økt kompetanse blant de ansatte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.