Mange har lagt merke til at noe er på gang i lokalet som en gang var Grua storkiosk. Gammel frityrolje er vasket bort fra veggene. Søppelhaugen utenfor er borte. Tre damer jobber iherdig for å få alt ferdig til den store åpningsfesten lørdag 19. oktober.

Her blir det rom for kunst og glede. Det blir glasskunst, malerkunst og putekunst. I tillegg blir det galleriutsalg og gavebutikk, og alle er velkommen innom.

Frøydis Samuelsson er kjent av mange på hele Hadeland for sin vakre glasskunst og sitt smittende humør. Det var hun som først fikk ideen til et kunstfellesskap og satte i gang.

Hilde Frankum er lærer på Harestua ungdomsskole, og hun elsker å male også. På de store lerretene hennes dukker det fram farger og stemninger man blir bergtatt av.

Lise Rossow er tidligere ukepressejournalist, men har nå tid og interesse for hagebruk og håndverk. Putene hun lager har gjerne begynt med et frø eller en plante, som så er fotografert eller tegnet, før den har landet på en pute.

Felles for alle damene er at de bor og trives på Grua, og har kjent hverandre siden de hadde barn på skolen sammen.

– Velkommen til Kunstbruket Grua, her skal det bli noe for alle, lover de.

– Vi skal ha kursvirksomhet og inspirasjon for mange typer kunstutfoldelse. Vi kan også lage julebord og venninnekvelder.

Åpningstidene finner dere på Facebook sidene våre. Ingen skal lenger behøve å si at Grua er et kjedelig sted. Kom innom oss med forslagene, så finner vi på noe, er alle enige om.