I løpet av to år med pandemi var det mange barn og unge som ga seg med organisert aktivitet. Med påfølgende inflasjon og økonomisk utrygghet i tillegg er det flere som ikke tar seg råd til å betale medlemskontingenter og treningsavgift.

Det synes Gran handel og håndverk (GHH) og Sparebankstiftelsen Gran er en trist utvikling. Derfor legger de nå rundt 60.000 kroner i potten for å gi et tilbud til alle, også de som står utenfor.

– Mange har falt fra de siste to-tre årene. I tillegg ser vi at noen blir holdt tilbake på grunn av familiens økonomi, sier leder i GHH, Kari Lokrheim.

Bildeserie

Nissene delte ut 550 poser til ungene da julegrana ble tent i Gran

For ordens skyld: Det er Aktivt regionsenter AS som drifter skøytebanen i Gran, og det er de soom formelt har sendt en søknad om prosjektmidler til Sparebankstiftelsen.

Planen var å delta i dugnaden rundt strømsparing og ikke minst spare strømkostnader i et år med uforutsigbare priser. Skøytebanen skulle driftes som naturis, men har søkt om midler til å dekke driftskostnadene knyttet til prosjektet «Skøyteadvent».

Utstyr kan lånes

Både isen og vantet er på plass på torget i Gran, og fra og med førstkommende helg starter et rikholdig aktivitetsprogram som skal vare helt fram til 22. desember.

– Vi synes det er hyggelig å kunne tilby et gratis tilbud nå før jul, legger Lokrheim til.

Mandag morgen ble isen vannet, vinterlig akkompagnert av lett snøfall.

– Det blir blant annet skøytekurs for barn med god hjelp av elever ved idrettslinja på Hadeland videregående skole.

Elevene skal også holde hockeykurs, med hjelmer og køller til låns.

– Her må vi tenke litt alternativt, for spill med puck er litt risikabelt med tanke på vantet og trafikken rundt banen. Det blir hockey med ball, sier Lokrheim med et smil.

Kunstløp og muligens curling

I tillegg er Gjøvik kunstløpklubb hyret inn for å ha kunstløpskole, og de er i dialog med curlingklubben på Jevnaker om en form for oppvisning.

– Det står ikke i aktivitetskalenderen foreløpig, for det er ikke helt spikret, sier Lokrheim.

Det er uansett såpass mye aktivitet både på ettermiddag og helg at GHH har laget en egen kalender på hjemmesiden sin som interesserte kan ta en titt på.

– Vi tror dette blir et hyggelig opplegg i adventstiden, sier GHH-lederen.