Endelig er den digitale lesekampanjen Sommerles.no i gang. Fra 1. juni kan alle 1. - 7. klassinger i Gran, Jevnaker og Lunner kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Høytlesing, lydbøker og bøker man leser selv fra og med 1. juni kan registreres. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 164 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å få økt leselyst i løpet av en lang sommerferie.

På Gran har biblioteksksjef Stine vært innom mange av skolene og informert om sommerles. Nesten 30% av elevene i Gran kommune har registrert seg som brukere av sommerles, og de har allerede lest over 2000 bøker. De to mest populære premiene hos oss er per dags dato silikonarmbånd og jojoer, forteller Stine. 3. september blir det avslutningsfest med trylleshow for ivrige sommerlesere i Gran.

I Jevnaker kommune har barna allerede knust tidligere års rekorder. Kun to uker inn i Sommerles er det 42% oppslutning. Barne- og ungdomsbibliotekar Marthe har vært innom alle klassene på Bergerbakken og Toso skole og fortalt om Sommerles og vist frem de kule premiene.

Sommerles avsluttes med en stor Sommerlesfest på Jevnaker folkebibliotek 10. september. Hvis du vil, kan du komme utkledd som din favorittkarakter. Eventyrforteller Tiril Bryn står for underholdningen, og det blir også eventyrverksted og trekning av tre ekstra fine hovedpremier.

Bibliotekar Veronica forteller at i Lunner har over 100 deltakere allerede registrert seg på sommerles.no. Hun anbefaler alle sommerlesere til å ta seg en tur innom det nye, fine biblioteket på Lunner. Det blir avslutningsfest for deltakerne også i år, det kommer mer info om dette senere.

Stine, Marthe og Veronica minner om at deltakerne kan komme innom og hente premie på tvers av bibliotekene. Og gleder seg til å ta imot ivrige sommerlesere på bibliotekene i sommer.