Fredag går startskuddet for det nye samarbeidet mellom Norges Skiforbund og Amedia. Første øvelse under Equinor Norgescup på Gålå er sprint fri teknikk med blant andre Julie Myhre, Sjur Røthe, Didrik Tønseth og ikke minst lokale Anna Heggen på startstreken.

Hun går sine første norgescuprenn som senior denne helga, og i tillegg til sprinten blir det både 10 kilometer fri teknikk og 20 kilometer klassisk fellesstart for både kvinner og menn lørdag og søndag.

Alle rennene ser du på hadeland.no, og der kan du også følge juniorløperne som går sprint fri teknikk og 10 kilometer klassisk fellesstart. Her er det ventet at Harestua ILs Lars Heggen vil hevde seg blant de beste.

– Amedia har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Abonnenter våre får tilgang til sendingene via Direktesport som du finner på hadeland.no, sier redaktør Line Ramsrud.

Inngått avtale

Senere i vinter sendes norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker.

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner.

For hver av de tre rennhelgene i Norgescupen stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

  • Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.–27. november 2022
  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.–19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.–12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.–26. februar 2023

Fornøyde parter

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

– Det er veldig bra for ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist fram våre aller beste skiløpere, bredden i ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig fram til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.