Gå til sidens hovedinnhold

Nå klør vi skikkelig i fingrene!

Ditt Hadeland

I skrivende stund er det nøyaktig ett år siden den første nordmannen med covid-19 kom til landet fra Italia. Det er snart ett år siden Norge stengte ned. Vi kan se tilbake på Covidåret 2020. Da alt stoppet opp.

Nå er det bare oppløpet igjen, sier helseministeren, og ber oss om å holde ut bare en stund til. Vi vil så gjerne tro på han. Vi har startet på Vaksineåret 2021.

I Hadeland Husflidslag, som i svært mange andre fritids- og kulturaktiviteter, har vi holdt ut, ventet og ventet. I en notis her i avisa for en tid tilbake presenterte laget vel optimistisk vårprogrammet. Som mange har fått med seg har vi ikke kommet i gang som vi hadde planer om. Vi har avlyst allhusflid -kveldene annenhver torsdag fram til nå på grunn av smittefaren. Dyktige kursholdere sitter klare på gjerdet og venter bare på klarsignal. Dessuten venter vi spent på påmeldinger fra dere som ønsker å delta. Kanskje vil du lære ullbroderi, sy noe eller spikke trykkblokker til skinnfell. Vi kommer tilbake til datoer om når vi har fått klarsignal til å starte opp. Heldigvis har vi hatt mulighet til å ha aktiviteter for barn og unge, og Ung Husflid er godt i gang.

Les også

Hadeland husflidslag tar opp tråden igjen!

Vi er så glade for å ha fått nye medlemmer til laget, til tross for «hvileåret» som pandemien skapte. Men vi har plass til flere!

I Covidåret er det nok mange, som meg, som har hatt god tid til å lese. Mange hadde allerede fått øynene opp for Lars Mytting. Da jeg for noen år siden leste «Søsterklokkene» fikk jeg bare i tittelen assosiasjoner til Søsterkirkene på Hadeland, selv om handlingen i boka er lagt til et dalføre litt lenger nord i Innlandet. Og da jeg leste oppfølgeren; «Hekneveven», nå under pandemien, fikk jeg enda sterkere assosiasjoner til Granavollen, og til vevstua i kommunehuset. Vi vet nå at Lars Mytting kommer med enda en oppfølger i bokserien sin. Flere enn jeg gleder seg til at den kommer ut.

Les også

Ann Therese brukte 200 timer bare på rammen rundt løven: – Det å brodere er meditasjon for meg

Covidåret 2020 har gjort noe med oss. Jeg tror mange har kjent på kroppen et stort savn etter fellesskap og muligheten til å møte andre. Hadeland Husflidslag er en slik møteplass.

Jeg blir aldri lei av det synet som møter meg når jeg kommer til Søsterkirkene og til Granavollen. Nå håper jeg at vintersola og Covidåret synker ned bak Sølvsberget og at den stiger opp igjen til friske husflidsmedlemmer som igjen kan møtes i kommunehuset fram mot vår og sommer 2021.

Velkommen!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.