Posten har i dag besluttet at man slipper å betale ekstra for å sende brev og småpakker fra sin egen postkasse. Dette er ment som en håndsrekning for alle som er i hjemmekarantene. Å sende fra egen postkasse koster vanligvis 15 kroner i tillegg til porto, men nå må du bare betale porto. Det skriver Posten i en pressemelding

– Vi ønsker å gjøre de tryggere for alle å sende brev og småpakker – spesielt for de som er i karantene. Derfor vil det inntil videre ikke koste ekstra å bruke tjenesten. Kanskje kan det også være ekstra hyggelig å sende et personlig brev eller en oppmuntring i disse dager, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

For å sende fra din egen postkasse bestiller du henting via postens nettsider. Brevet må frankeres, du må altså betale nok porto, med vanlige frimerker eller digitalt frimerke. Posten henter pakken samme dag eller dagen etter. Du får en tekstmelding på telefonen når pakken har blitt hentet.

– Dette er en god og fremtidsrettet tjeneste som kan være ekstra verdifull i disse dager. Våre postbud ser fram til å hjelpe og plukke opp mange brev og pakker fra landets postkasser, sier Kenneth Pettersen.