Det er Solsida barnebeite som selger hytta, etter at de tidligere i år besluttet å legge ned utebarnehagen. Mange barn har hatt turer til Sverasetervollen.

Setra ligger på allmenningsgrunn og er ei festetomt. Innkjøring er fra Amundrudvegen og inn Badstuvegen.

God gammeldags hytte

– Det er en unik plass. Det er ikke mange slike steder i markedet. Det er rett og slett ei god, gammeldags norsk hytte på en setervoll. Den ligger rett ved skiløypenettet på Lygna vinterstid og med turmuligheter i sommerhalvåret. På setra har folk de samme turemulighetene som ellers på Lygna, sier fagansvarlig megler Trine Skattum Rikoll.

Hun har jobbet i flere år som megler og er nå ansatt hos Eiendomsmegler 1 Hadeland.

LES OGSÅ: Trine (39) bytter jobb og er tilbake der hun startet: – En gang solgte jeg hus, inventar, bil – og til slutt hunden

– Jeg kan ikke huske å ha hatt en slik eiendom ute for salg. Det er ikke strøm, eller bilveg helt fram til hytta, og den som overtar eiendommen må ordne med brøyting sjøl på vinterstid. Dette er et sted som går i ett med naturen. Annekset/tømmerbygget er SEFRAK-registrert i kommunen og er verneverdig, forteller Trine Skattum Rikoll.

Har god tro på salg

Hytta er fra 1960-tallet, mens annekset er fra 1880-tallet. I tillegg er det bod og utedo ved de to hovedbygningene. Prisantydningen er på 1,6 millioner kroner.

– Det er ikke så enkelt å fastsette pris på en slik type eiendom. Vi arrangerer visninger både lørdag og søndag. Jeg har god tro på at denne eiendommen vil slå an, sier Trine.

Hun mener at denne typen fritidseiendommer har blitt mer etterspurt og at stadig flere ønsker en enklere hytte, samtidig som beliggenheten er litt utenfor allfarveg.

– Jeg fikk litt følelse av tv-serien «Farmen» da jeg var der, sier Trine.

Fortsatt sommerbeite

Bruttoareal på hytta er 60 kvadratmeter, det er to soverom og det er 100 meter fra parkering og fram til eiendommen på setervollen. Festetomta er på 800 kvadratmeter og ligger vestvendt, med utsikt mot Sveravatnet, Hemseterhaugen, Hvalebykampen og Framstadsæterfjellet.

Det har vært seterdrift på stedet i mange år og vollen benyttes fortsatt til sommerbeite.