Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter lokale elever den store batterijakten

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag 11. mars gikk startskuddet for Norges største miljødugnad for barn. Seks lokale klasser på Hadeland er med i batterijakten.

De neste tre ukene skal 14.000 fjerdeklassinger over hele Norge samle inn flest mulig batterier og levere dem til gjenvinning.

– Målet med konkurransen er å gjenvinne så mange batterier som mulig, og i løpet av sju år har Batterijakten blitt en viktig katalysator for miljøengasjement hos barn, skriver arrangøren i en pressemelding.

Lokale deltakere

I Oppland er det påmelde 19 fjerdeklasser, og seks av disse er fra Hadeland. På Lunner barneskole skal 4A, 4B og 4C delta. På Toso deltar 4A og 4B, og på Jaren skole deltar deres 4. klasse.

Det er tidligere Newton-programleder, Stian Sandø, som skal engasjere og motivere årets fjerdeklassinger i jakten på brukte batterier.

– Det er kjempeviktig at vi tar vare på jordkloden! Barn har rett til å leve i et miljø som er tatt godt vare på. Derfor er det viktig at vi har kampanjer som Batterijakten for at barn og voksne kan lære å ta bedre vare på miljøet, og skape en god framtid for seg selv og kloden, sier Sandø.

Les også

Nå samler lokale elever inn batterier: – Vi vil gjøre verden til et bedre sted å bo, sier Harestua-elever

 

Kan vinne konkurranse

Siden Batterijakten gikk av stabelen for første gang i 2013 har gjenvinningsgraden på batterier steget fra 33 prosent til 80 prosent, i takt med økende oppslutning rundt konkurransen.

De siste årene har landets fjerdeklassinger samlet inn mellom fem og ti prosent av alle husholdningsbatterier som blir gjenvunnet i Norge på et år.

Gjennom tre uker vil ivrige og engasjerte fjerdeklassingene legge stor innsats i jakten på brukte batterier, både ved å samle batterier alene og i fellesskap med klassen.

Hovedpremien til klassen som vinner Batterijakten 2019, er en sjekk på 30.000 kroner, som skal gå til miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Les også

Tyra og Sondre ble lovet nye garderober på skolen: Må fortsatt stå i kø for å dusje

 

Kommentarer til denne saken