Gå til sidens hovedinnhold

Nå strammer regjeringen inn med påbud og forbud - frykter økt smitte

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen innfører en rekke påbud og forbud fram til 18. januar. Statsminister Erna Solberg sa på dagens pressekonferanse at bakgrunnen er økende smitte.

Regjeringen kommer med følgende anbefalinger og frarådinger de neste to ukene:

** Unngå å ha gjester i hjemmet og vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

** Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter.

** Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.

** Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.

** Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll.

** Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå. All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar.Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Regjeringen legger til flere tiltak som kommuner og regioner med stort smittetrykk bør vurdere å innføre:

** Barneskoler og barnehager skal følge veilederen for «rødt nivå».

** Påbud om bruk av munnbind på offentlig sted der det ikke er mulig å holde avstand på minimum en meter.

** Påbud om hjemmekontor i den utstrekning dette er mulig.

** Påbud om stengning av driften av treningssentre, bingo -og svømmehaller.

Kommentarer til denne saken