Flybussen er viktig

Askeladden Flybuss: Rolf Lie. Foto: Frode Johansen, Ringerikes Blad

Askeladden Flybuss: Rolf Lie. Foto: Frode Johansen, Ringerikes Blad

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerRolf Lie er en skikkelig stayer. Han har stått på for å holde flybussruta mellom Sundvollen, Hønefoss og Gardermoen i en årrekke. Jevnlig har vi skrevet saker om at ruta trues av nedleggelse. Regnskapene viser at det ikke er noen gullgruve å kjøre denne strekningen. Samtidig er det stor politisk vilje og et sterkt ønske om at ruta eksisterer.

For Sundvolden Hotell er ruta selvsagt viktig. For gjestene fordi de kan komme seg til og fra hovedflyplassen på en hensiktsmessig måte. For hotellet fordi det knytter dem til Norges aller viktigste kommunikasjonsknutepunkt.

Rolf Lie har endelig fått på plass en avtale med Buskerud fylkeskommune. Lie får støtte i seks måneder for å øke antall avganger fra åtte til tolv hver eneste dag. Det kan bidra til større forutsigbarhet for potensielle busspassasjerer, og gjøre at bussen blir et mer opplagt valg.

I våre kommuner stopper flybussen på Jevnaker og ved Lunner rådhus på Roa. Vi håper økt frekvens bidrar til at flere ser buss som et godt alternativ til å kjøre bil til flyplassen. Om alternativet er å kjøre bil for så å parkere på Gardermoen så går regnestykket raskt i favør av å bruke buss. Og det er nettopp dette valget flybussen er avhengig av at vi tar. I dag er snittet fem passasjerer, og for at rutene skal bli lønnsomme må snittet opp.

Klarer vi å gjøre det til en vane å reise mer kollektivt så gagner det fellesskapet. Bedre miljø, og mindre utslipp er noen av gevinstene. Men da må vi også tåle noen ulemper, som for eksempel å tilpasse reisetidspunkt etter når bussen går. Får vi det til kan det kanskje være grunnlag for utvidet tilbud også i nord/sør-aksen på Hadeland.

Klarer vi å gjøre det til en vane å reise mer kollektivt så gagner det fellesskapet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags