SE VIDEO: Sjekk utsikten fra det nye Lushaugtårnet

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 2. september åpner DNT Hadeland sitt første utsiktstårn på Lushaugen. 

DEL

– 8. og 9. august ble nødvendige materialer fløyet inn med helikopter, og en effektiv gjeng har satt opp tårnet på rekordtid. Tårnet blir femten meter høyt, og får fire plattformer. Fra toppen blir det fri sikt i alle retninger, og en klar høstdag tror vi vil gi sikt til Jotunheimen og Rondane. Det kan kanskje testes på søndag, skriver Amund Bø i DNT Hadeland i en pressemelding.

Har brukt lokale bedrifter

Han forteller at tårnets plattformer gir mulighet for overnatting.

– Det kan bli fint å legge seg i solnedgangen og stå opp sammen med solen neste dag. DNT Hadeland har møtt bare velvilje hos Brandbu og Tingelstad allmenning som grunneier og hos Gran kommune som myndighet, forklarer han.

Bø forteller at en tårnbygging i denne størrelse ikke egner seg som dugnadsarbeid.

– Vi har brukt lokale bedrifter som har vist punktlighet og stor innsats for å få tårnet ferdig til ønsket dato. Tårnet koster penger, og hele prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen Gran, forteller han.

Les også: Bygger utsiktstårn på Lushaugen – får ei kommunegrense mellom beina

Hege Rimestad spiller

Han håper på mye folk under åpningen på søndag.

– Ta med mat og drikke til Lushaugen på søndag. Ole Bull spilte fele fra toppen av Kheopspyramiden, Hege Rimestad vil spille fra øverste plattform på Lushaugtårnet. Turgåere kan gå fra Lygna eller fra Malsjøsætra. Bommen ved Fjellstadhytta vil være åpen, slik at man kan kjøre helt inn til Malsjøsætra, sier han.

Friluftslivets uke

Lørdag starter årets Friluftslivets uke, som varer til og med 9. september.

Uka sparkes i gang med sove-ute-aksjonen lørdag 1. september. I 2017 sov opp mot 100.000 ute i friluft. Lokalt markeres dette ved Ognilla i Gran.

– Det blir både kom-deg-ut-dag i Gran sentrum lørdag, tur og natt i naturen med overnattingscamp med musikk på Ognilla, opplyser Yvonne Bjerke, leder i DNT Hadeland.

I hele Oppland kan alle delta på rundt 60 friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger.

Det er Norsk friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak Friluftslivets uke. Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år.

Artikkeltags