Lunners Nav-tjenester forblir i Innlandet

SAMMEN I INNLANDET: Nav Hadeland vil bestå også etter fylkessammenslåing.

SAMMEN I INNLANDET: Nav Hadeland vil bestå også etter fylkessammenslåing. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når hadelandskommunene en gang deles i to fylker forblir Nav for både Gran og Lunner i Innlandet.

DEL

Det går fram i brev til Gran og Lunner kommuner.

Nav er inne i en regionaliseringsprosess, og fra 1. januar blir Nav Innlandet, Nav Øst-Viken og Nav Vest-Viken etablert som egne regioner. Nav har fått tilslutning til å dele Viken i to regioner, og skillet går etter hva som er øst og vest for Oslo.

Ett kontor – to fylker

Jevnaker har eget Nav-kontor i dag. Gran og Lunner har felles kontor, Nav Hadeland, som er lokalisert i Gran. Nå ønsker Nav å videreføre Nav Hadeland selv om kommunene blir på hver sin side av ny fylkesgrense.

– Vi mener det godt innarbeidede samarbeidet i Nav Hadeland er en god løsning for innbyggerne i Gran og Lunner kommuner, skriver de i brevet.

Samarbeidet

Direktoratet for arbeid og velferd mener dette ikke gir formelle utfordringer.

– Deres tilbakemelding er at samarbeidet kan fortsette innenfor dagens rammer. Vår vurdering er derfor at det er et godt grunnlag for at man viderefører samarbeidsavtalen mellom Gran kommune og Nav Oppland med Gran som vertskommune for kommunale tjenester for Gran og Lunner kommuner, heter det i brevet.

De mener samtidig det er naturlig at Nav Hadeland blir en del av Nav Innlandet siden vertskommunen blir en del av det framtidige Innlandet fylke.

Brevet er signert av regiondirektør i Nav Innlandet, Bjørn Lien, på vegne av Nav Øst-Viken, Nav Vest-Viken og Nav Innlandet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken