NAV er bekymret over økning i antall unge uføre

SATSER PÅ UNGDOM: NAV Hadeland setter inn tiltak for å stoppe økning av unge på uføretrygd.

SATSER PÅ UNGDOM: NAV Hadeland setter inn tiltak for å stoppe økning av unge på uføretrygd. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sammenlignet med samme tid i fjor, har vi en økning på hele 9,3 prosent i antall unge uføre i Oppland. Dette bekymrer NAV.

DEL

Den totale økningen - uavhengig av alder - var på 1,5 prosent. Det betegner NAV som en svak økning. Denne økningen utgjør et antall på 206 personer. Dermed er det registrert 14 366 uføre i Oppland første kvartal 2018.

Størst økning blant unge uføre

Det er økningen av antall unge som faller ut av arbeid som bekymrer NAV mest. I dag mottar 621 opplendinger mellom 18 og 29 år uføretrygd.

Leder for NAV Hadeland, Anne Gro Vik, kan fortelle at de prioriterer ungdom.

– Vi ønsker å fange opp de som er på vei til å falle ut av skole eller ordinært arbeidsliv så tidlig som mulig. Ett av tiltakene er ungdomsveilederen vi har på Hadeland videregående skole en dag i uka. Den er der for å bistå både elevene og de ansatte, forteller Vik.

Avdelingsdirektør i NAV Oppland, Jan Tore Stø, kan også bekrefte økt oppfølging av gruppen.

– Vi ønsker å tilby flere jobbspesialister for utvidet oppfølging samt styrke tilbudet om individuell jobbstøtte, sier Stø.

Størst andel uføre i Søndre Land

Per 31.mars var det Søndre Land som hadde størst antall uføre i prosent av befolkningen i alderen 18 til 67 år i Oppland. Der var 18,1 prosent av arbeidsstyrken ufør. På Hadeland lå Gran høyest med 13,7 prosent. Jevnaker hadde 13,3 prosent av arbeidsstokken på uføretrygd, mens Lunner stor ført med 11,9 prosent.

Artikkeltags