Gå til sidens hovedinnhold

Nei til privatisering av park og samferdsel i Gran kommune

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forslaget om å sette park og samferdsel i Gran kommune ut på anbud ligger til behandling.

Saken er behørig behandlet mellom partene og i kommunens arbeidsmiljøutvalg. Enhetslederen for park og samferdsel har uttalt seg om saken og argumentert svært god for at anbudsprosessen bør skrotes.

Helsepersonell og verneombud har uttalt seg om hvilke negative utslag slike prosesser påfører ansatte.

På tross av at alle instanser vender tommelen ned anbudsprosessen, fortsette deler av kommunestyre å presse på for å få privatisere enheten.

Etter å ha fulgt debatten kan jeg ikke se at tilhengerne av privatisering har noen gode argumenter å skilte med. Bortsett fra at det blir billigere. De hadde nok stått seg på å konkretisere dette synspunktet.

Fem ansatte står ikke bare i fare for å miste jobben. Pensjonsrettigheter forsvinner og de som eventuelt mister retten til avtalefestet førtidspensjon, vil få rundt 1,2 millioner kroner i tapte utbetalinger. Forutsatt at de oppnår gjennomsnittlig levealder.

Det vil være overraskende om kommunestyret lander på et vedtak om å fortsette anbudsprosessen, gitt de gode argumentene for å beholde park og samferdsel i kommunal regi, utført av kommunens egne ansatte.

På en annen side vil et vedtak om å fortsette prosessen vise de ideologiske skillelinjene mellom partiene, og være til hjelp neste gang innbyggerne i Gran gå til stemmeurnene.

Kommentarer til denne saken