Gå til sidens hovedinnhold

Maria ble hengt ut på nettet. Da tok hun saken i egne hender

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Maria Weenås Meyer ble hengt ut av en fremmed mann på sosiale medier, gikk hun like godt på besøk til mannen.

(Nordlys)

Les ut året for kun 100,- Bestill her!

Denne uken opplevde Maria Weenås Meyer noe hun nektet å tolerere. Av en venn fikk hun tilsendt et skjermbilde som viste et Facebook-innlegg en fremmed mann hadde skrevet om henne.

Meyer jobber som barsjef på Clarion Hotel The Edge i Tromsø, og forteller at hun har opplevd litt av hvert i forbindelse med jobben. Men det mannen skrev på Facebook, syntes hun var toppen av frekkhet.

- Bare tull

Den fremmede mannen var irritert på Meyer og mente at hundene hennes hadde gjort fra seg i hagen hans. I meldingen omtaler han Meyer som «hun dærre barsjefen på The Edge», og sier videre at hun skal passe seg, så han ikke kommer og klasker hundeskit på bardiksen. Han avslutter med å si«det e ikkje sikkert at ho vet at dem sjit, siden ho er mæst opptatt me å leke med mobilen.»

- For det første er det bare tull. Jeg lar aldri hundene mine skite i hagen til folk, men det at han drar jobben min inn i det, synes jeg er lavmål. 

Flere har kommentert på innlegget og det var ikke noe hyggelig lesning for Meyer.

- Det var mye drittslengingen, folk sa han burde oppsøke meg på jobb, og jeg ble kalt drittkjerring.

Hun reagerer på at en fremmed mann, sammen med kompisene sine, henger ut en personen offentlig på Facebook.

- Til sutt svartnet det for meg. Jeg  dro rett og slett ned huset hans og ringte på døren.

- Slettet innlegget

Det første hun gjorde var å spørre om hundene hennes faktisk hadde vært i hagen hans.

- Han svarte veldig unnvikende og sa til slutt at han hadde sett dem i nærheten i sommer.

Meyer sa så at om han hadde noe han ville ta opp med henne, kunne han gjøre det personlig i stedet for å skrive det offentlig på sosiale meder.

- Jeg sa også at jeg synes det var helt unødvendig å koble inn arbeidsplassen min. Hva jeg jobber med har jo ingenting med saken å gjøre? Diskusjonen endte med at han smelte igjen døra.

Meyer var imidlertid ikke ferdig. Hun ropte til ham at det han hadde gjort var netthets, og at hun kom til å anmelde ham om ikke han slettet innlegget.

- Da kom han ut igjen og sa at politiet bare kunne komme, før han smelte igjen døra. Men det giikk bare noen minutter, så oppdaget jeg at innlegget var slettet.

Hun sier at hun forstår at mannen kanskje bare skulle være litt morsom med kompisene sine, men sier at det går en grense når flere legger igjen stygge kommentarer og hets.

- Jeg reagerte også på måten det var gjort på. Hvis han hadde tatt opp saken med meg i en melding hadde det ikke vært noe problem, men når han drar inn arbeidsplassen min og ikke en gang gir meg en mulighet til å svare på anklagene, er det ikke greit.

Sier ifra

Dette er ikke første gang Mayer har opplevd å bli hengt ut og få ubehagelig meldinger fra fremmede. Hennes fremgangsmåte er alltid å reagere på dem, og vise at det ikke er greit å bli omtalt på denne måten.

- Jeg anbefaler folk som blir hetset til å si fra. Ta kontakt med personen og fortell at det ikke er greit. Disse folkene trenger å høre det.

Torsdag skrev Meyer et innlegg på Facebook og fortalte hva hun hadde gjort.  Til nå har nesten 400 personer likt innlegget, og mange har kommentert.

- Folk støtter meg og skriver at det er bra jeg tar igjen. Jeg har ikke noe problem med å konfrontere folk, og jeg synes det er helt fint at folk sier i fra til meg om ting, men ta det direkte med meg – og ikke bland inn jobben min.

  • Se også:  

Netthets og nettmobbing

  • Barneombudet: Nettmobbing er mobbing som foregår på sosiale medier og nettsteder. Det som er veldig forskjellig fra annen mobbing, er at nettmobbing kan foregå hele døgnet og den kan være synlig for alle som deltar på nettstedet.
  • Medietilsynet: Vanlige måter å mobbe eller trakassere på nettet kan være å sende sårende eller stygge meldinger og bilder direkte til en person, eller spre det slik at mange kan se det. Digital mobbing kan foregå i det skjulte og anonymt.

 

Kommentarer til denne saken