Kompetanseløft for Nettservice Hadeland

ROA: Nettservice AS har hatt en bra 2017 og har mye å gjøre framover også.

ROA: Nettservice AS har hatt en bra 2017 og har mye å gjøre framover også.

Artikkelen er over 2 år gammel

Nettservice Hadeland er en av de mange bedriftene i Oppland som får en bit av millionkaka når penger til kompetanseheving deles ut.

DEL

Totalt deles det ut over 3,3 millioner kroner til kompetanseheving i Oppland, mens summen for hele landet er på 195 millioner kroner. Bevilgningene fra regjeringen er via tilskuddsordningen Kompetansepluss, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.

– Kravene til omstilling i arbeidslivet gjør at vi trenger å videreutvikle kunnskapen og ferdighetene våre. Med Kompetansepluss får over 1000 bedrifter støtte til å gi ansatte opplæring i lesing, skriving, regning, data og norsk eller samisk, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Med de nye bevilgningene vil om lag 13 000 voksne få mulighet til kompetanseheving. 

− Arbeidsplassen er en svært viktig arena for læring. Bedriftene kan enten velge å ha opplæringen på arbeidsplassen eller hos kurstilbyder, sier Sanner.

Les også: Bedrift på Roa har nær tredoblet omsetningen siden 2013 

Digitale ferdigheter

Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig og IKT, samt norsk eller samisk. Virksomheter og frivillige organisasjoner kan søke om penger gjennom ordningen, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.

− Digitale ferdigheter i arbeidslivet blir stadig viktigere. Kompetansepluss bidrar til å gi flere mer oppdaterte ferdigheter, noe som er ekstra viktig i et arbeidsmarked som stiller stadig større krav til digital kompetanse og hvor utviklingen går så raskt, sier Sanner.

Norskopplæring

De tre siste årene har Kompetansepluss også omfattet midler til norskopplæring, og 290 av søknadene som ble innvilget for 2018 var om midler til opplæring i norsk.

− Behovet for norskopplæring i arbeidslivet er stort. Kompetansepluss bidrar til integrering, til mer kunnskap og til at flere lærer hele livet, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Siden oppstarten av Kompetansepluss arbeid i 2006 har drøyt 4500 prosjekter mottatt midler gjennom ordningen. Totalt beløp som er tildelt siden 2006 er rundt 1,4 mrd. kroner.

Årets tildeling

601 prosjekter innen Kompetansepluss arbeid, til sammen kr 179 651 999

9 prosjekter innen Kompetansepluss arbeid, samisk, til sammen kr 1 723 923

36 prosjekter innen Kompetansepluss frivillighet, til sammen kr 11 836 000

2 prosjekter innen Kompetansepluss frivillighet, samisk kr 486 000

Artikkeltags