BERGEN: Lisa Marie Langes bronsemedalje var den beste prestasjonen av Harestuas utøvere i NM.
– Jeg er selvsagt godt fornøyd med bronse, selv om jeg har to sølv og to bronse fra før, sier Lisa Marie Lange.
13-åringen tok medaljen i sin egen aldersklasse. Men Harestua-jenta var særdeles aktiv under hele mesterskapet, som ble spilt over tre dager i Bergen.
– Jeg var med i lagkonkurransen, spilte double sammen med Emma Gustavsen Rolfsnes og mixed double med Eirik Haug. Jeg ble også nummer ni i klasse 15 år, sier Lisa Marie Lange.

Bare ett tap

Harestua-jenta tapte semifinalen i 13-årsklassen med 0–3 mot den senere sølvvinneren Sunniva Sjøholt fra Volda og Ørsta. De øvrige kampene endte med seier 3–0.
– Det gikk veldig bra i innledende runde, og jeg hadde heller ingen problemer i åttendedelsfinalen og kvartfinalen. I disse kampene ble det 3–0. I semifinalen stemte det ikke helt i de to første settene, og jeg tapte klart. I det siste settet gjorde jeg mitt beste, og tapte til slutt 11–13. Hadde jeg spilt slik i de to første settene, hadde jeg kanskje kommet til finalen, og da kunne alt ha skjedd.

NM for fjerde gang

Lisa Marie Lange har deltatt i NM tre ganger tidligere. Det har endt med sølv i lag og double, og to bronsemedaljer i klasse jenter elleve år.
– Jeg liker ikke å tape, men aksepterer at motstanderen er bedre enn meg. Det som er dumt med å tape, er at da er turneringen over. Målet er også å få lov til å spille så mye som mulig. Heldigvis varer sesongen til slutten av mai, sier Lisa Marie Lange.

Klubbens beste NM

Trener Stig Amundsen sier at årets mesterskap er det prestasjonsmessig beste av Harestua.
– Foruten Lisa Maries plasseringer, ble Julie Grina Ruud nummer fem i single i 13-årsklassen og ni i klasse 15 år. Snorre Amundsen Aarsund fikk samme plassering både i klasse 15 år single og double, hvor han spilte sammen med Eskil Ryssmo.

Sigrid Amundsen Aarsund ble nummer ni i klasse elleve år, mens Emma Gustavsen Rolfsnes og Julie Grina Ruud fikk niendeplass sammen med Lisa Marie Lange i 15-årsklassen. Aksel Berg Sandin ble nummer ni i klasse elleve år.

Amundsen mener at samtlige av klubbens tolv utøvere presterte opp mot sitt beste. I tillegg markerte Harestua IL seg med mange deltakere i mesterskapet for klassene opptil 15 år.
– Vi var eneste klubb som stilte i alle lagklasser. Det viser at vi har stor bredde, sier Stig Amundsen.