NM-strikkedilla støvsuger hyllene for garn

NM-GARN: Anne Karin Prestmarken har stor etterspørsel på NM-garn og oppskrifter for luer, votter og genser.

NM-GARN: Anne Karin Prestmarken har stor etterspørsel på NM-garn og oppskrifter for luer, votter og genser. Foto:

Folk har fått ekstra strikkedilla på votter, lue og genser med NM-mønster. Garnbutikkene har tidvis vært søkk tomme for garn.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

NM Lygna 2017Strikkepinnene går tydeligvis like flittig som stavtak på en NM-innspurt i langrenn. Folk vil ha garn og oppskrifter på lue, votter og genser.

Her er oppskrift til Lygna-votten 

– I dag er vi tomme for garn, men vi får inn igjen kilovis torsdag, sier Siw Aaserud, innehaver av Brua Garn og Kaffe AS.

– Vi fikk inn igjen mer onsdag og regner med å ha framover, forteller Anne Katrin Prestmarken, innehaver av Annes Garn og Litt av Hvert i Gran. De to butikkene er de eneste med mønstre og garn til NM-produkter foran mesterskapet på Lygna.

Det har blitt arrangert konkurranse om å designe NM-votten. Elever på Gran ungdomsskole deltok, og 13 år gamle Habiba gikk av med seieren.

– Den vi valgte synes vi har tradisjon, og samtidig representerer noe vi aldri har sett før. Etter hvert som vi jobbet med det var vi enige om at denne ville folk huske, og vi håper votten får navnet Lygna, sa Eek Thorsen da hun hadde bekjentgjorde avgjørelsen.

Habiba (13) har designet NM-votten 

Tatt av helt

– Det har tatt av helt. Det er jo et luksusproblem med slik etterspørsel og det er bare moro. Torsdag kommer det mer, slik at folk på vent også får. Folk strikker votter, lue og gensere både til damer og herrer. Mønsteret blir også spredd via «Strikkesida» og folk utenfor Hadeland begynner også å bli interesserte i NM-strikking, forteller Siw Aaserud.

Siw Aaserud hos Brua Garn og Kaffe slår fast at de har et luksusproblem etter at interessen for NM-strikking har tatt helt av.

Siw Aaserud hos Brua Garn og Kaffe slår fast at de har et luksusproblem etter at interessen for NM-strikking har tatt helt av. Foto:

Hun ser også mulighetene for at folk ønsker NM-strikkeprodukter etter at mesterskapet på Lygna er over.

– Det bør for eksempel være et potensial for hyttefolket lokalt, mener Aaserud.

Lokalt design

Lygna-vott og lue er designet av Habiba Batool Ahmad. Lygnagenseren for damer og herrer er utarbeidet av Kari Hestnes.

Designer og strikker luer og votter til ski-NM på Lygna 

– Du Store Alpakka står for garnet. Nå er det jo mulig å strikke produktene i annet type garn også, men folk vil helst ha «NM-garnet», forteller Anne Katrin Prestmarken, som måtte holde av garn til de som ikke fikk tak i da det gikk tomt.

Artikkeltags