Gå til sidens hovedinnhold

Nordic Tenors bringer klassikere til Hadeland

Ditt Hadeland

Etter halvannet år med utsettelser og avlysninger, er endelig den populære tenorgruppen Nordic Tenors på turné med sin nye forestilling.

«Ventetiden har vært lang, men nå er vi veldig glade for at det har åpnet opp slik at vi kan treffe publikum igjen», sier Jan-Tore Saltnes, som sammen med Roald Haarr og Nils Georg Nilsen utgjør Nordic Tenors.

Trioen har tidligere vunnet komiprisen, vært kongelige toastmastere og åpnet operaen i Bjørvika. De har gjort konserter i alle landets fylker og har besøkt et flertall av Norges konsert- og kulturhus, og søndag 26. september er de tilbake i Hadeland kultursal. Saltnes tror møtet med publikum kommer til å bli helt spesielt i år.

«Jeg tror mange har lengtet etter kulturelle opplevelser, og vi er også mange musikere og scenekunstnere som har sett frem til å møte folk igjen», legger Saltnes til.

I år kommer Nordic Tenors for første gang også med sin helt nye tenor, Nils Georg Nilsen. Nilsen har studert i USA, har turnert i Europa og Amerika, og deltok for en del år tilbake i underholdningsprogrammet «Norske Talenter». Han gleder seg ekstra til å besøke Hadeland.

Sist han var i traktene deltok han på Operafest i Røykenvik med blant annet Eli Kristin Hanssveen. Nordic Tenors har også med den anerkjente virtuouse pianisten Torgeir Koppang.

«Koppang og Nilsen gir en ny dimensjon til gruppen, og vi har fått bare positive tilbakemeldinger på de nye tilskuddene,» sier Saltnes.

Han kan også fortelle at det er flere billetter igjen, og han anbefaler folk å benytte seg av det lokale kulturtilbudet. Nordic Tenors hadde en smittefri landsomfattende juleturné før jul, og de erfarer at kulturhusene tar smittevern på alvor.

«Vi har alltid følt oss veldig trygge, og nå er det på tide å ta tilbake scenerommet og benkeradene igjen».

Søndagens konsert heter «Nordic Tenors Classics», og konserten beskrives som en forestilling hvor publikum kan glede seg til hjerterørende musikalske opplevelser, helsebringende mosjon for lattermusklene og himmelsk balsam for lydhøre ører. Forestillingen spenner fra opera og klassiske musikalske uttrykk til populærmusikalske genre og viser.

Kommentarer til denne saken