Bønder i buss til Oslo for å vise seg fram

Hadelandsbønder demonstrerer i Oslo

Hadelandsbønder demonstrerer i Oslo Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Bøndene samlesLUNNER: Mer enn 300 bønder fra Oppland, blant dem flere hadelendinger, reiser til Oslo i dag for å synliggjøre viktigheten av norsk matproduksjon, blant annet foran Stortinget.

På Hadeland ble deltakerne plukket opp på Hadeland Gjestegård og ved Felleskjøpet i Volla.

LES OGSÅ: Bøndene blokkerte utkjøring av mat

I Oslo samles bønder fra hele landet i Landbrukskvartalet i Schweigaards gate. Det blir en rekke appeller og underholdning fra scena.

Skuffede bønder

– Ta med plakater, bannere, kostymer, ulike bråkeeffekter (bjeller, kanner å slå på osv.). Vi skal vises og høres i Oslo og foran Stortinget, lyder oppfordringen fra Oppland Bondelag foran turen.

LES OGSÅ: – Inntektsgapet mellom bønder og andre vil bare øke med dette tilbudet

Bøndene er skuffet over regjeringen etter at krav til jordbruksoppgjøret ble lagt fram. Mens kravet var på 1.450 millioner, er Statens tilbud 410 millioner. Dette gir en inntektsvekst for landbruket på 2,25 prosent. Andre grupper har en inntektsvekst på 3,1 prosent i samme periode, påpeker Norges Bondelag.

Brøt forhandlinger

Bondeorganisasjonene viser til at kravet må innfris for at norske bønder fortsatt skal kunne produsere trygg kvalitetsmat, holde landskapet åpent, landet levende og 90.000 i arbeid, både i dag og i framtida.

– Regjeringa viste ingen vilje til å satse på dette landbruket i årets jordbruksoppgjør. Derfor brøt vi årets jordbruksforhandlinger, heter det i en uttalelse fra Norges Bondelag foran stormønstringen i Oslo.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags