Gå til sidens hovedinnhold

Norovirus ved sykehuset på Gjøvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er funnet symptomer på smittsom omgangssyke (norovirus) på den ene medisinske avdelingen på sykehuset på Gjøvik. Alle besøkende på sykehuset oppfordres til å utføre nøye håndhygiene før og etter besøket, skriver sykehuset på sine nettsider.

Som et generelt sikkerhetstiltak anbefales de som har hatt omgangssyke å vente med å besøke sykehuset til de har vært friske i minst to døgn.

For å begrense smittefaren for pårørende på sykehuset, bes de som må på besøk avdelingen om å henvende seg til personalet på vaktrommet.

– Vi har rutiner for å begrense smitterisikoen og ivaretar alle pasienter så godt som mulig når slike situasjoner oppstår. Vi jobber nå med å undersøke de pasientene som kan være berørt og ivareta dem på best mulig måte. For å begrense smittefaren, ber vi alle som besøker sykehuset om å være nøye med å følge personalets råd, sier avdelingssjef Anne Kristine Fagerheim Skaug ved Medisinsk avdeling på Gjøvik.

Besøkende på sykehuset oppfordres til å benytte hånddesinfeksjon ved innganger eller i korridorene både før de går inn og etter de har vært på besøk. De som har vært besøk der det har vært omgangssyke, anbefales i tillegg å utføre håndhygiene med vann og såpe.

Mer informasjon om norovirus og håndhygiene på Folkehelseinstituttets nettsider.

Les også

Virus gjør at flere sender munnbind hjem til sine slektninger: – Vi har vært helt utsolgt et par dager

Kommentarer til denne saken