En kvinne og to menn fra Oppland vant i kveld over 30 millioner hver seg i ViningLotto.

Norsk Tipping er fortsatt i gang med å få fatt i alle de ti spillerne i en såkalt andelsbank som i kveld gjorde det man bare drømmer om; å finne ufattelig mye penger.

Andelslaget hadde spilt for 100 kroner hver, opplyser Norsk Tipping.

– Må ikke miste hodet

En av de som fikk telefon fra Hamar i kveld var en mann fra Gjøvik, bekrefter Norsk Tipping.

– Jeg kjenner jeg er helt rar nå, dette er veldig spesielt. Det begynner å synke inn når jeg snakker med deg nå, sa mannen til Norsk Tippings Marthe Stenberg, som hadde gleden av å ta telefonen.

Mannen fortalte at han hadde måttet ringe en kompis for å få ham til å lese opp vinnertallene flere ganger før han fikk seg til å tro det.

– Jeg kommer nok ikke til å få sove på mange netter nå. Jeg tror jeg må gå meg en tur i skogen.

Gjøvikenseren er usikker på hva han skal bruke pengene på.

– Det er helt i orden at vi er ti stykker som kan dele den store potten for å si det sånn. Det er sinnsykt mye penger, så det første jeg tenkte da jeg så summen var at jeg ikke må miste hodet. Det kan jo hende at jeg ser meg om etter en ny bil etter hvert da, sier vinneren.

Jubel på Jevnaker

Den andre mannlige vinneren fra Oppland bor på Jevnaker og er imidlertid sitert slik av Norsk Tipping;

– Oioioi! Nå har jeg ventet på telefonen fra dere! Jeg måtte få hjelp av flere i familien til å sjekke om dette faktisk stemte, men jeg var ikke helt rolig på at vi hadde sett riktig før du ringte meg. Dette er helt greit, sier mannen som ønsker å holde seg anonym.

Kupongen er kjøpt på Kremmerhuset på Hønefoss.

 

Kvinne i 50-åra fra Valdres

Den tredje vinneren er en kvinne fra Valdres.

– Si det en gang til? 30 millioner? Fy flate, dette har jeg ventet lenge på. Ikke på 30 millioner, men kanskje på tre millioner, sier kvinnen når hun får høre  budskapet fra Norsk Tipping i andre enden.

Pengene kommer også til å komme barna hennes til gode, røper hun.

– Det blir moro å ringe mannen nå! Men lurer på om han kommer til å tro meg, sier kvinnen.

Alle vinnerne fra Oppland ønsker å være anonyme.

Superpott

For første gang siden 4. november var det under kveldens trekning spillere som hadde seks rette i VikingLotto, inkludert lykketallet. De ti nordmennene som spilte sammen i andelsbank hadde den eneste norske vinnerrekken, og dermed deler spillerne i overkant av 305 millioner kroner, opplyser Norsk tipping i en pressemelding.

Vinnerne hadde spilt for 100 kroner hver i andelsbanken. Norsk tipping har aldri hatt så mange storvinnere på en og samme kveld, opplyser de i ei pressemelding. Det ble noen hektiske timer i lokalene på Hamar onsdag kveld, da de jobbet med å få tak i alle vinnerne.

Det konkrete beløpet ble på 30.548.618 kroner per stykk.

En vinnerrekke også i Danmark

I tillegg til de norske vinnerne ble det trukket en vinnerrekke i Danmark. Dermed ble den internasjonale lykketallpotten delt likt mellom den norske andelsbanken og den danske vinneren.

Slik ble potten fordelt:

  • Førstepremiepotten var på ca 12 millioner. Denne ble delt på de to vinnerne.
  • Lykketallspotten var på 398 millioner kroner. Denne ble delt på de to vinnerne.
  • Den norske lykketallspotten var på 100 millioner kroner. Denne gikk kun til det norske vinnerlaget.

Det er den største premien som noen gang er blitt utbetalt for én vinnerrekke fra Norsk Tipping. 

De ti norske vinnerne er:

  • En kvinne fra Akershus
  • En mann fra Akershus
  • Tre menn fra Oslo
  • To menn fra Oppland
  • En kvinne fra Oppland
  • En mann fra Hordaland
  • En mann fra Sør-Trøndelag

Rent matematisk er vinnersjanse for 6 rette 1:12,3 millioner per rekke. Vinnersjanse for totalpotten er 1:98 millioner per rekke.

Norsk Tipping forklarer dette om hva en andelsbank er: Et system der du kjøper andeler i et større system sammen med ti andre tilfeldige spillere. I VikingLotto kan du kjøpe deg inn i andelsbank for 50, 100, 200, 300 og 500 kroner. Du øker vinnersjansene dine ved at du spiller på større systemer sammen med andre.