I programmet møter vi norske musikere som gir minikonserter fra steder som betyr noe spesielt for dem. Det er både etablerte artister og nye stjerneskudd i et format som er levende, unikt og nært. Artistene spiller «live» på en selvvalgt «scene» og opptrer med 3–4 låter hver.

Midt i februar var Steinhuset på Granavollen valgt som konsertsted.

Vi fikk et hyggelig besøk av en blid gjeng fra NRK og to hyggelig musikere, Maja Ratkje og Stian Westerhus. Ratkjes gamle tråkkeorgel ble båret forsiktig inn, og med huset fylt av lyd- og lysanlegg, ble det gjort flere spennende opptak.

Dette er to musikere som kjent for sin eksperimentelle- og improviserte musikk.

Maja Ratkje er en av sin generasjons viktigste komponist og improvisasjonsmusiker på grunn av hvordan hun forener rollene som komponist og musiker med sin stemme og instrumentbruk. Som komponist har hun skrevet både mindre kammermusikalske verker, så vel som opera, orkester-, film-, dans- og teatermusikk. Ratkje studerte komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 1995–2000. Sommeren 1999 studerte hun ved IRCAM, et forskningsinstitutt for musikk og lyd og et senter for elektronisk musikk i Paris.

Stian Westerhus har bachelorgrad i jazzstudier fra Middlesex University under Stuart Hall, samt mastergrad fra Jazzlinja. Sammen med Sidsel Endresen vant han Spellemannprisen 2012 i klassen jazz for albumet Didymoi Dreams. Foran Spellemannprisen 2016 var han nominert i to priser: åpen klasse for Amputation og samtid for Crepuscular Hour sammen med Maja Ratkje og flere. Under Spellemannprisen 2020 ble han nominert i åpen klasse for Redundance.

Opptakene fra Steinhuset kommer på en skjerm eller fra en radio nær deg om noen uker. Så følg med på «NRK-scenen».