Gå til sidens hovedinnhold

Ballonger avgjorde finalen for Hilde

Artikkelen er over 3 år gammel

Hilde Lindseth Stømer gikk glipp av 71 000 kroner da den første utgaven av NRKs nye lørdagsprogram "Alle mot 1" gikk av stabelen, takket være 31 standhaftige ballonger.

44-åringen hadde i løpet av kvelden brukt hodet for å gjette seg fram til mulige svar på spørsmål vi alle sikkert har stilt oss i løpet av livet. For eksempel hvor mange popkorn av i utgangspunktet 6 000 er igjen i ei popkornbøtte etter en tur i loopen på Tusenfryd, hvor mange flaskesaltoer med stående landing klarer Vålerenga håndball å flippe, og hvor mange liter appelsinjus klarer tre crossfit-utøvere å klemme ut av appelsiner i løpet av en halv minutt.

Les: Skal konkurrere mot hele Norge i beste sendetid på NRK1

Vant fra hytta

Under hele sendingen var programleder Ole Rolfsrud ivrig etter å fortelle seerne at de også var med i konkurransen, og dermed kunne være den heldige som stakk av med pengepotten som samlet seg opp i de oppgavene Hilde tapte. Aller helst via appen.

En kvinne fra Bærum ble etter at finalen var over ringt opp og ble utropt som vinner av 29 000 kroner, noe hun takket høflig ja til der hun satt i hyttesofaen på Blefjell.

Hilde Lindseth Stømer fra Harestua, var spent i forkant av programmet, som hun fikk delta i etter å ha vært gjennom en kvalifiseringsrunde.

– Det blir også litt skummelt å være på TV direkte i beste sendetid. Jeg gruer meg litt, og er spent på hvordan jeg reagerer i en slik situasjon, uttalte hun til Hadeland i forkant av programmet.

At hun i tillegg er i besittelse av et sterkt konkurranseinstinkt ble ganske så klart i løpet av de 90 minuttene programmet pågikk.

Diskusjon rundt ballongene

Som ett av tre hjelpemidler hadde Hilde et ekspertteam bestående av «superlærer» Håvard Tjora, Venstre-politiker Abid Raja og boksedronningen Cecilia Brækhus. Finaleoppgaven, hvor Hilde var så nær å vinne 71 000 kroner, var å gjette hvor mange ballonger av totalt 60 som ville sprekke etter at en bueskytter som hadde drevet med sporten i 22 år skjøt mot dem. I forkant hadde bueskytteren skutt tre piler midt i blinken, foran publikum og deltakeren. Hilde tippet først 52, men ekspertteamet mente at alle 60 ville sprekke. Norge, det vil si alle som hadde lastet ned appen og var med i konkurransen, tippet på sin side at 45 ballonger ville sprekke. Da skuddet ble avfyrt, gikk 29 ballonger fløyten, noe som overrasket flere i teamet. Spesielt Abid Raja lurte litt på hva ballongene var fylt av, og mente det burde vært opplyst på forhånd at ballongene ikke bare hadde ren luft i posen, noe Lindseth Stømer sa seg enig i.

Lunkne tilbakemeldinger

På Twitter er tilbakemeldingene heller lunkne til underholdningsprogrammet:

«Alle mot 1 på NRK består av 90 % prat og 10 % action. Blir fort lei av å vente på neste konkurranse og mulighet å spille. Mer handling, mindre prat. Karakter 3/10", skriver en bruker.

«Sakte-TV har fått en ny mening #allemot1" skriver en annen.

«Jada, Allemo1, utilsiktet sakte-tv og lineær-TV-krampetrekning. Nå mangler kun Vaktmester’n og et mannskor i pingvindress.", tvitrer en tredje.

Kommentarer til denne saken