Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvikbanen ønsker kontakt med vitner til knivdramaet

Artikkelen er over 2 år gammel

NSB Gjøvikbanen har faste rutiner når det oppstår krisesituasjoner som hendelsen på Gjøvikbanen mandag ettermiddag. Nå ønsker de å følge opp passasjerene som ble vitner til knivstikkingen.

– Vi er veldig opptatt av å ta vare på de ansatte og andre som blir berørte, sier daglig leder i NSB Gjøvikbanen, Erik Storhaug, til Hadeland.

Ønsker å prate med passasjerer

En person ble brakt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på et togsom skulle gå til Gjøvik mandag ettermiddag.

Hendelsen skjedde midt i rushtiden, og det var fullt av mennesker på perrongen da den skadde ble trillet bort til ambulansen. Flere enheter fra politiet og ambulanser var på stedet mandag ettermiddag.

– Vår sikkerhetssjef som var i Oslo tok tak i situasjonen raskt. Vi fikk tatt en prat på kontoret med de to ansatte som var på jobb på det aktuelle toget. Det er viktig at de som var midt opp i situasjonen får pratet om hendelsen. Hvis det er behov, får de også hjelp i fortsettelsen, sier Storhaug.

NSB Gjøvikbanen ønsker å komme i kontakt med passasjer som var vitner til hendelsen.

– Vi føler at det er riktig å prate med berørte passasjer og gi dem et tilbud om samtale og hjelp hvis de føler behov for det, sier Storhaug.

LES OGSÅ:

Les også

Togleder skryter av rask reaksjon: – Det reddet menneskeliv

– Umulig å gardere seg imot

NSB Gjøvikbanen har vært i kontakt med noen av vitnene, men det var flere som opplevde hendelsen på vært hold.

LES OGSÅ:

Les også

Knivstikking på Gjøvikbanen: – Jeg hørte en som skrek i smerte

 

Storhaug opplyser også at NSB Gjøvikbanen gjennomgår tenkte scenarioer. Det kan være alt fra alvorlige voldsepisoder til sykdom og ulike drama.

– Man får aldri forberedt seg på hendelser som denne, fordi et hendelsesforløp aldri vil bli helt likt. Det kan være hendelser inne på toget og dramatiske situasjoner på skinnene. Hendelser som preger de ansatte, sier Storhaug.

– Går det an å gi noen råd til passasjerer i en slik situasjon som den på mandag?

– I dette tilfelle sto toget stille. Da handler det om å komme seg vekk fra gjerningsmannen. Det er heldigvis ytterst sjelden vi er vitne til slike hendelser. Det er nesten umulig å gardere seg mot, sier Storhaug.

Han ønsker å takke de kundene som hjalp de berørte.

LES OGSÅ: Siktede kom med tog til Norge mandag - siktet for drapsforsøk

LES OGSÅ:

Les også

Usikkert om knivofferet er bosatt på Hadeland – mann siktet for drapsforsøk

Kommentarer til denne saken