Toget som gikk fra Oslo klokka 15.02 kom ikke lenger enn til nord for Hakadal da det smalt skikkelig.

Sperret inne

– Det smalt så fælt at vi var sikre på at det var skjedd en ulykke, opplyser en av passasjerene, Helge Rønning Birkelund fra Brandbu.

Han forteller at det ble opplyst over høyttaleren at det var kjørt ned en kjøreledning. Passasjerer opplyser at kjøreledningen henger ned i en strekning på cirka 100 meter.

Passasjerer på toget opplyste til Hadeland at toget stod stille sør for Harestua med passasjerer i. Toget var helt fullt.

– Vi får ikke lov til å gå ut av toget. Vi venter visstnok på noen som kan "jorde" ledningen, opplyser Harestua-kvinnen June Bjørkli, som er på veg hjem fra jobb.

Hun forteller at passasjerene fikk utdelt vann av togpersonalet.

Klokka 17.45 ankom et arbeidstog det strandede toget. Litt etter klokka 18 var evakueringen i gang.  Passasjerene gikk av toget, og måtte spasere langs skinnene til Hakadal stasjon. Det var cirka 350 meter å gå.  Der vil passasjerne bli hentet med busser og fraktet til Harestua.

I følge passasjerer Hadeland har snakket med ble mange hentet med privatbiler på Hakadal.

 

 

Evakueres

Passasjerene fikk beskjed om at det ville ta noe tid. Det skulle ta to og en halv time før passasjerene ble evakuert.

Klokka 16.30 fikk passasjerene beskjed om at den som skal jorde ledningen vil være på plass først klokka 17.15. Det tok noe lengre tid enn ventet, men ved 18-tida var toget klart for evakuering.

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi arbeider med å organisere alternativ transport, melder NSB.

Så snart problemene er utbedret vil NSB kjøre tog på strekningen igjen. Enkelte tog kan som følge av hendelsen fortsatt bli forsinket eller innstilt inntil vi er i normal drift igjen.

Sliter med busser

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, opplyser at det kjøres tog mellom Gjøvik og Harestua, og mellom Nittedal og Oslo S.

– Vi prøver å få til busspendel mellom Nittedal og Harestua, men vi sliter med å skaffe nok busser i øyeblikket til å stille opp der, opplyser Myhrer

Han legger til at han tror feilrettingen vil ta noe tid.

– De som skal ut og kjøre tog nå i ettermiddag kan nok vurdere bil, sier Myhre.

Lørdag formiddag meldte NSB at togene igjen er i rute.

Her kan du følge driftsmeldinger på NSB sine nettsider