Gå til sidens hovedinnhold

Ny løypemaskin på Grindvoll

Du har kanskje opplevd Grindvoll på sitt vakreste i vinter i nypreparerte skiløyper?

Ditt Hadeland

Det er du ikke alene om, vi har aldri sett mer folk i løypene og løypetraseen har aldri vært bedre enn i år. Det har blitt lagt ned et utallig antall dugnadstimer til vedlikehold og drift av løypene.

– Det blir stadig mer populært å gå på langrenn og mindre attraktivt med trugeturer og brede ski, så dette har vært en viktig satsing for Grindvoll Idrettslag sier styreleder Knut Erling Moksnes.

Takket være ett godt samarbeid med den lokale Sparebankstiftelsen og Varigfondet har vi kunne finansiere ny løypemaskin.

Bjørn Haugen Morstad fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og Anne Berit Svartaas og Hilde Roen Munkelien fra Varigfondet kom nylig til Grindvoll for selv å prøve løypene og markere gaveoverrekkelsen.

Vi har fått tak i en pent brukt maskin fra Veggli som egner seg godt til idrettslagets bruk, og den setter meget fine spor ifølge leder for løypekjørerlaget, Andreas Ensrud.

På det knallharde føret i kuldeperioden tidligere i vinter, tillot vi også fotgjengere å benytte seg av løypene. En periode var det nesten flere fotgjengere enn skiløpere i løypene. Løypemaskinen brukes også til preparering av to ski- og akebakker og en liten skistadion der barn har organisert skileik og trening en gang i uken.

Idrettslaget håper med dette på godt samarbeid med løypekjørerne i nabogrendene, bred dugnadsånd i bygda og masse aktivitet og ikke minst å kunne bidra til god folkehelse. Med godt skiføre framover blir tiden bare kortere til koronarestriksjonene endelig letter.

Kommentarer til denne saken