Ny person med påvist koronasmitte i Lunner: – Vi er i en ny fase

Lunner kommune melder om at en ny person er påvist med koronasmitte i Lunner.

DEL

Dette kommer fram i en pressemelding sendt til avisen torsdag formiddag. Dermed er det nå tre bekreftede tilfeller av viruset i Lunner kommune. Det er sju tilfeller i Gran og fem i Jevnaker.

60 er testet

Til nå er 60 personer testet i Lunner kommune.

– Per torsdag formiddag var 52 bekreftet negative, og vi venter på svar fra fire prøver. Én prøve er avvist fra analyse fordi den ikke fyller kriteriene for test, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Én innlagt på sykehus etter å ha fått påvist koronasmitte: – For sikkerhets skyld

Ny fase

Kommuneoverlege Bjarne Oure forklarer at situasjonen nå har gått over i en ny fase.

– Med de tre bekreftede positive testene i vår nabokommune Gran, der smittesporingen tyder på lokal smitte innad i bygda, er det mye som tyder på at det er en del som går under radaren og sannsynligheten for nye «tilfeldig» smittet øker. Det er ingen grunn til å tro at vi er mer beskyttet i Lunner kommune. Det vil si at vi for vårt område er på vei inn i fase tre av epidemien, der vi går fra klynger med smitte og kontroll på smitteveier, til en tidlig epidemi, sier Oure via pressemeldingen.

–I denne fasen er sosial avstand, håndvask og gode hosterutiner viktigste tiltak. Derfor har Lunner nå innskjerpet viktigheten av å begrense sosial omgang og anbefalingene er strammet inn, sier Oure.

LES OGSÅ: Sykehjemmet på Marka og Jaren legesenter berørt av påvist koronasmitte

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.