Gå til sidens hovedinnhold

Nye tekniske undersøkelser i Hagen-huset

Artikkelen er over 1 år gammel

Krimteknikere fra politiet gjør mandag nye tekniske undersøkelser inne i huset til ekteparet Hagen. 

Mandag formiddag står flere sivile politibiler oppstilt utenfor familien Hagens enebolig innerst i Sloraveien på Fjellhamar.

Politiet bekrefter at de gjennomfører nye undersøkelser på eiendommen.

– Det er ingen dramatikk knyttet til disse undersøkelsene. Av og til er det slik at politiet har behov for å gjøre ytterligere undersøkelser, noe som også er blitt gjort tidligere i denne saken. I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre nye undersøkelser og etterundersøkelser på det sentrale åstedet, opplyser politiet til Romerikes Blad.

De ønsker ikke opplyse om bakgrunnen for de nye undersøkelsene, men ifølge Aftenposten har politiet gjennomført lydtester utenfor boligen. Testene skal ha blitt utført av lydtekniker Truls Birkeland, ifølge avisen. Han er kjent for blant annet å være lydteknikeren til bandet Vamp.

NRK skriver at Birkeland også ble hjalp politiet under etterforskningen av den såkalte Valdres-saken.

Lite kontakt

Det har snart gått fem måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant. Politiets hovedhypotese er fremdeles at 69-åringen ble bortført mot sin vilje fra hennes og ektemannen Tom Hagens hjem i Sloraveien på Fjellhamar på Lørenskog.

Ifølge politiet er det flere funn som gjør at de hele tiden har hatt kidnapping som sin hovedteori, blant annet budskapene som har kommet i ulike former fra de antatte bakmennene.

Les også:

Les også

Holden om den nye kommunikasjonen: – Uten mulighet for å svare

Forrige uke bekrefter politiinspektør Brøske overfor Romerikes Blad at den antatte motparten ikke har tatt kontakt siden politiet sist redegjorde for en slik kontakt den 11. februar.

– Det har heller ikke kommet noe livsbevis, opplyser Brøske.

Det betyr at siste sikre livstegn etter Anne-Elisabeth Hagen (69) fortsatt er telefonsamtalen hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 den 31. oktober 2018 – den samme dagen hun forsvant.

– Vi kan ikke utelukke at taushet er en taktikk fra en antatt motpart, sier Brøske.

Det lange tidsforløpet har imidlertid gjort at politiet nå ser grunn til å betvile om trebarnsmoren fortsatt er i live.

– Men vi har heller ikke bevis for det motsatte. Etterforskningen pågår for fult og er fortsatt høyt prioritert i Øst politidistrikt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Få spor

I løpet av de mange månedene Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet, har politiet gjennomført en rekke etterforskningsskritt. Blant annet ble det gjennomført et flere dager langt søk i Langvannet i slutten av januar. Dykkere fra Oslo brann- og redningsvesen fant bilskilt og en mobiltelefon under søket, uten at dette knyttes til den antatte bortføringen av 69-åringen.

En ukes til etter at søket i Langvannet var gjennomført, ble det utført undersøkelser med et 3D-kamera på eiendommen og inne i ekteparet Hagens enebolig.

Ved hjelp av et slikt kamera vil politiet kunne få en nøyaktig 3D datasimulert modell i datamaskinen, hvor huset til Hagen-familien kan gjennomgås i detaljer. Kameraet kan skanne alt i 360 graders vinkel, og har de senere årene blitt benyttet til å gjøre undersøkelser av åsteder for ulykker, branner og drap.

Les også:

Les også

Politiet bruker mediene i et håp om å få kontakt med de antatte kidnapperne

 

Det er også gjennomført en rekke andre krimtekniske undersøkelser både i eneboligen og på andre aktuelle steder.

Politiet opplyste i begynnelsen av mars at de har fått svar på de fleste prøvene de har sendt til analyse.

– Svarene vi har fått gjør at det er lite spor å jobbe videre med, sa politiinspektør Tommy Brøske under en pressekonferanse 1. mars.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.