Politiet advarer etter skimming-funn

SER DU FORSKJELLEN? Bildet til venstre viser en vanlig bankterminal, mens bildet til høyre viser en bankterminal med skimmingutstyr. Her kan du se at det er satt på en ekstra del i bunn av terminalen, under tastene.

SER DU FORSKJELLEN? Bildet til venstre viser en vanlig bankterminal, mens bildet til høyre viser en bankterminal med skimmingutstyr. Her kan du se at det er satt på en ekstra del i bunn av terminalen, under tastene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet ber butikker om å være oppmerksomme etter at det tirsdag ble funnet skimmingutstyr på en bankterminal i Drammen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det var tirsdag kveld at ansatte hos Spar på Torget Vest tok kontakt med politiet. De mente de hadde funnet skimmingutstyr på én av butikkens bankterminaler.

– De ansatte var heldigvis våkne og varslet politiet. Vi har nå sikret utstyret med tanke på fingeravtrykk og DNA, forteller operasjonsleder i politiet, Christian Gulli.

Ingen er foreløpig pågrepet eller mistenkt i saken, men Gulli sier de vil sikre videobilder fra butikken.

LES OGSÅ: Eldre kvinne svindlet for nesten 10.000

Nesten umulig å oppdage

Operasjonslederen forteller at utstyret som er montert på terminalen ikke er lett å lege merke til.

– Det kan heller ikke ha krevd mye arbeid å montere det. Dette til obs for andre butikker. Vi oppfordrer butikkene til å ta en sjekk av terminalene sine, sier han.

Gulli kjenner ikke til om noen av kundene skal ha blitt tappet for penger, men ber folk om å være oppmerksomme.

– Følg med og pass på om det er uforklarlige uttak på kontoen, oppfordrer han.

Artikkeltags