Sarping (38) trusseltiltalt etter væpnet nakenstunt på Facebook

Den 38 år gamle Sarpsborg-mannen er tiltalt for grove trusler etter det væpnede nakenstundte i Buskerud i november 2016. I februar må han møte i Drammen tingrett.

Den 38 år gamle Sarpsborg-mannen er tiltalt for grove trusler etter det væpnede nakenstundte i Buskerud i november 2016. I februar må han møte i Drammen tingrett. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Naken og bevæpnet med en replika M15 Softgun forsøkte Sarpsborg-mannen og stanse flere vettskremte bilister ved E18 i Buskerud.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) 14. og 15. februar må den 38 år gamle Sarpsborg-mannen og en 39 år gammel kvinne fra Drammen møte i Drammen tingrett, tiltalt for å ha framsatt grove trusler mot flere forbipasserende i forbindelse med nakenstuntet som skjedde på riksvei 319 i retning Sande i Buskerud ved avkjøringen fra E18 om ettermiddagen søndag 27. november 2016.

Sendt «live» på nettet

Ifølge tiltalen, som ble tatt ut av Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud i fjor høst, sto Sarpsborg-mannen og kvinnen ute i og ved kjørefeltet. Sarpsborg-mannen var først naken og deretter påkledd finlandshette og militærbekledning og var bevæpnet med en replika M15 Softgun som han holdt synlig overfor passerende bilister mens han gjorde tegn til dem om å stanse. Ifølge tiltalen skal han ha gjort stansebevegelser til flere politifolk og flere kjente og ukjente bilister som passerte paret.

Mens den 38 år gamle Sarpsborg-mannen utførte det som framstår som er nakenstunt i beruset tilstand, filmet kvinnen det hele og sendte dette «live» på en lukket Facebook-gruppe.

Påtalemyndigheten er klar på at handlingene mannen og kvinnen utførte var egnet til å framkalle alvorlig frykt, og har satt begge under tiltalte for å ha framsatt trusler mot bilistene. Påtalemyndigheten mener trusselen var grov fordi det særlig legges vekt på at den var rettet uprovosert.

– Ønsket ikke å true noen

Grove trusler kan straffes med fengsel i inntil tre år.

Straffeloven (2005) § 264

  • Grove trusler straffes med fengsel inntil 3 år.
  • Ved avgjørelsen av om trusselen er grov skal det særlig legges vekt på om den er rettet mot en forsvarsløs person, om den er fremsatt uprovosert eller av flere i fellesskap, og om den er motivert av fornærmedes hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion, livssyn, homofile orientering eller nedsatte funksjonsevne.

Kilde: lovdata.no

– Min klient erkjenner de faktiske forhold, men det er dermed ikke sagt at det er det samme som å erkjenne straffskyld, da han ikke har hatt til hensikt å true noen, sier advokat Harald Otterstad, som skal forsvare 38-åringen under hovedforhandlingen i Drammen tingrett i neste måned.

Store politistyrker rykket ut da det kom meldinger om den nakne og væpnede sarpingen. Politiaksjonen skal ha kostet politiet et sekssifret beløp, og sarpingen og den medtiltalte kvinnen risikerer nå å bli dømt til å betale erstatning.

Store politistyrker rykket ut da det kom meldinger om den nakne og væpnede sarpingen. Politiaksjonen skal ha kostet politiet et sekssifret beløp, og sarpingen og den medtiltalte kvinnen risikerer nå å bli dømt til å betale erstatning. Foto:

I tillegg til trusler, er både mannen og kvinnen også tiltalt for å ha hatt med luft- eller fjærvåpen og våpenetterlikninger som lett kan forveksles med skytevåpen på offentlig sted.

Politiet fikk inn flere meldinger om den nakne og bevæpnede sarpingen denne søndag ettermiddagen for litt over ett år siden, noe som førte til en massiv politiaksjon.

Kostbar politiaksjon

Drammens Tidende meldte i sin omtalte av i fjor at alle ledige patruljer ble sendt til stedet og at det også ble hentet inn bistand fra politiet i Vestfold, samtidig som et politihelikopter i Oslo var i lufta. Fylkesveien nakenstuntet ble gjennomført på ble også stengt i flere timer mens politiaksjonen pågikk, og ifølge dt.no skal den omfattende aksjonen ha kostet politiet rundt 100.000 kroner.

I tiltalen varsler påtalemyndigheten om at det vil bli lagt ned påstand om at mannen og kvinnen skal betale erstatning etter den omfattende politiaksjonen.

Ifølge avisen skal rundt 600 personer ha fulgt Sarpsborg-mannens nakenstunt på den lukkede Facebookgruppa.

Artikkeltags