TV2: Eks-kriminell i møte med Tom Hagen om forsvinningssaken

SKAL HA VÆRT DER: Både Tom Hagen og hans bistandsadvokat, Svein Holden, skal ha vært i møtet med den eks-kriminelle.

SKAL HA VÆRT DER: Både Tom Hagen og hans bistandsadvokat, Svein Holden, skal ha vært i møtet med den eks-kriminelle.

DEL

For tre uker siden skal Tom Hagen og hans advokat Svein Holden ha tatt imot en eks-kriminell representant for en organisasjon for tidligere kriminelle på Holdens kontor i Oslo sentrum.

Det skriver TV2, som også skriver at den eks-kriminelle er ifølge kanalen tidligere meldem av ulike kriminelle MC-klubber. Han er tidligere dømt for narkotikavirksomhet og besittelse av våpen.

Organisasjonen han representerer skal etter eget sigende hjelpe personer ut av tunge kriminelle miljøer.

Ingen av personene som deltok på møtet, ønsker å kommentere saken overfor TV2. Ifølge TV2 skal politiet ha vært kjent med at møtet skulle finne sted. Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt, som leder etterforskningen, ønsker ikke å kommentere møtet, der politiet ikke var til stede.

– Jeg ønsker ikke å kommentere møtet du henviser til, og jeg må henvise til familiens bistandsadvokat, sier Brøske.

Politiets puslespill: Her kan svarene i Hagen-saken ligge

Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken

Politiet sjekker ut DNA-spor

Politiets etterforskning i Hagen-saken spisser seg stadig nærmere inn mot det tidspunktet de antar at den 68 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet på Lørenskog 31. oktober i fjor. Torsdag ble det kjent at tidsrommet for forsvinningen er snevret inn til en gang mellom klokka 9.14 og 9.48.

Fredag skriver VG at etterforskerne forsøker å rekonstruere en DNA-profil som kan peke mot mulige gjerningspersoner. Et vitne i saken ble i forrige uke kontaktet av Kripos for å avgi DNA-prøve. Vedkommende hadde tidligere vært hjemme hos ekteparet.

– Politiet sa ikke så mye, men jeg fikk inntrykk av at de skulle utkvittere DNA fra boligen, sier han til avisa.

Mannen var også inne i bildet da politiet etterforsket alle skospor i huset til de bare satt igjen med ett uidentifisert avtrykk fra Sprox-skoen i størrelse 45.

Bekrefter DNA-prøver

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt bekrefter at politiet har sikret DNA-spor i etterforskningen, og at det arbeides med å finne ut hvilken betydning dette har.

– Jeg vil ikke kommentere analyseresultatene, sier Brøske, som likevel bekrefter at personer nå blir innkalt for å avgi DNA-prøver for å bli sjekket ut av saken.

Fra slutten av august og fram til i dag har politiet gått ut med detaljerte opplysninger om de tekniske funnene de har gjort i boligen i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog. Både skotype, strips, brevark og konvolutt er blitt omtalt, samt i hvilke forretninger de er solgt.

Senest torsdag opplyste politiet at både brevarket og konvolutten som trusselbrevet lå i, er solgt hos Clas Ohlson. Materialet er kriminalteknisk undersøkt, blant annet for å finne tekniske spor.

Politiet har sagt at de har som mål å oppklare saken innen utgangen av året, men Brøske sier at dette ikke er et absolutt mål.

Holden-møte

24. september ble det holdt et lengre møte mellom organisasjonen Tidligere Bandemedlemmer (TBM), Tom Hagen og hans bistandsadvokat Svein Holden på sistnevntes kontor i Oslo, melder TV 2.

I tillegg til advokaten og Anne-Elisabeth Hagens ektemann deltok en venn av Hagen og danske Michael Green. Han er tidligere medlem av ulike kriminelle MC-klubber i Danmark og har de siste ni årene vært talsmann for TBM.

Organisasjonen har som mål å hjelpe personer ut av tunge kriminelle miljøer og mener å ha et bredt kontaktnettverk i disse miljøene i flere europeiske land.

Etter det fjernsynskanalen forstår, var politiet kjent med møtet før det fant sted.

Derfor omtaler Hadeland bortføringssaken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen bodde i Ringstad i Gran kommune i flere år. De flyttet fra Hadeland tidlig på 80-tallet.

Tom Hagen er oppvokst på Jaren og har fortsatt stor familie i vårt distrikt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags