VG: Elektriker ringte Anne-Elisabeth Hagen 34 minutter etter siste livstegn. Fikk ikke svar

FORTSATT SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet fra sitt hjem siden oktober i fjor. Politiet mener hun er drept etter en såkalt fingert bortføring. FOTO: PRIVAT

FORTSATT SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet fra sitt hjem siden oktober i fjor. Politiet mener hun er drept etter en såkalt fingert bortføring. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

Ble kontaktet av politiet 3. november og bedt om å signere en taushetserklæring, melder VG.

DEL

– Jeg ringte Anne-Elisabeth klokken 09.48, men jeg fikk ikke svar. Jeg stusset over det, fordi vi hadde en avtale om at jeg skulle bytte lampene på kjøkkenet hennes, sier Elektriker Tommy Skansen til VG.

Han bor i Sloraveien, like ved Hagen-ekteparet, og skulle utføre et arbeid hos dem 31. oktober. Skansen stusset da Anne-Elisabeth Hagen ikke svarte på telefonen. Det var ikke vanlig, ifølge han.

– Når jeg har ringt til henne, så har hun jo pleid å ringe tilbake.

Det siste sikre livstegnet fra Ann-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 09.14. Torsdag melder VG at elektriker Tommy Skansen ringte 34 minutter senere.

Tom Hagen varslet politiet klokken 14.10 samme dag.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt forteller til VG at politiet er kjent med at Anne-Elisabeth Hagen på et tidspunkt sluttet å besvare telefonen. Hun skal ha vært alene hjemme under siste sikre livstegn klokken 09.14.

– I vår hovedteori forholder vi oss til at telefonsamtalen 09.14 er siste kjente livstegn. Det er imidlertid med dette som med mye annet – frem til hendelsesforløpet er klarlagt, skal vi være varsomme med å være helt bastante i våre konklusjoner, sier Brøske til avisen.

Ifølge VG ble Skansen kontaktet av politiet lørdag 3. november. Da ble han bedt om å signere en taushetserklæring. Det var først da han fikk vite at Hagen var borte.

– Politiet hadde oppdaget at jeg hadde ringt henne, og at jeg hadde vært der tidligere. De ville bare vite hvorfor jeg hadde vært der, og om jeg hadde sett eller hørt noe som kunne være av interesse for dem, sier han til VG.

Dette er saken:

 • 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.
 • Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
 • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
 • Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.
 • Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.
 • 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.
 • 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.
 • 6. august opplyser bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.
 • Politiets hovedhypotese er fortsatt at Anne-Elisabeth Hagen er død.
 • 28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan tilhøre en gjerningsperson.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags