(Romerikes Blad)

(Nettavisen): Da Anne Veronika Eriksen ga beskjed til arbeidsgiver om at hun ble sykemeldt i to dager, fikk hun sparken.

– Arbeidsgiver tilbakedaterte oppsigelsen til to dager før han hadde spurt om jeg kunne jobbe, sier Eriksen til Nettavisen.

Nå går hun til sak mot Auto Park på Gardermoen for usaklig oppsigelse. Hun mener at selskapet har drevet «grov utnyttelse av arbeidskraft».

– Jeg var rett og slett redd

I stevningen som hun har levert til Øvre Romerike tingrett krever hun rundt en halv million foreløpig i tapt inntekt, pluss hundretusen kroner for tort og svie. På toppen av dette kommer saksomkostningene.

– Jeg hadde 24-timers vakter annenhver dag uten mulighet for å sove på jobben. I begynnelsen fikk jeg beskjed om at dette kun skulle være for en kort periode. Jeg vil si det var uforsvarlig kjøre feriefolkets biler uten nødvendig søvn, sier hun.

– Hva tenker du om at du kjørte bil med så lite søvn?

– Det føltes vel ikke akkurat veldig trygt og sikkert ... 

– Men kunne ikke du ha sagt nei?

– Nei, jeg var rett og slett redd. Det var ikke mulig å sove på jobb, for det var noe å gjøre hele tiden, sier hun.

I tillegg til lange vakter skal Eriksen ha jobbet over 360 timer på litt over en måned. En vanlig arbeidsmåned regnes for å være 162,5 timer.

– Jeg har ikke fått ubetalt én krone. Da jeg spurte om arbeidsavtale, fikk jeg til svar at det ikke var så viktig, sier hun.

Har fått lønn

Auto Park driver med henting og levering av biler for folk som skal på ferie med fly på Gardermoen. Eriksen var ansatt som sjåfør og kundebehandler. Hun begynte i selskapet i slutten av september, og fikk beskjed om å slutte i begynnelsen av november.

Auto Park har engasjert advokat Oscar Ihlebæk til å bistå seg med saken. Han har en helt annen oppfattelse av faktum i denne.

– Jeg har ikke så veldig lyst til å prosedere denne saken i mediene i forkant av en hovedforhandling. Det synes jeg vi kanskje alle bør holde oss for god til, sier han Ihlebæk til Nettavisen.

Han forteller at Eriksen hadde tilgang på toalett i en egen hybel som eieren av Auto Park disponerer.

Partene har vært i rettsmeklingsmøte, men dommeren lyktes ikke med å få partene enige om et rettsforlik.

– Under det møtet ble det imidlertid fremlagt dokumentasjon på at saksøker har fått utbetalt lønn og at det er trukket skatt i henhold til den perioden hun var ansatt i selskapet, fortsetter han.

Advokaten ønsker ikke å kommentere beløpene. Saken skal opp for Øvre Romerike tingrett til høsten.

Gikk på do i skogen

Det var etter en ulykke hjemme Anne Veronika Eriksen ble sykemeldt i to dager. Eriksen skal ha fått beskjed om at hun var utslitt, og ble sykemeldt i to dager.

Hun forteller kontorlokalene til Auto Park ikke hadde vask eller toalett.

– Vi måtte gå på do i skogen, sier Eriksen.

Anne Veronika Eriksen har engasjert advokat Per Danielsen til å bistå seg med saken.

Auto Park i regnskapsåret 2017 en omsetning på 931.000 og et underskudd på 44.000 kroner. Selskapet står oppført med en rekke betalingsanmerkninger.