Etter hundrevis av dugnadstimer er aktivitetsplassen åpnet

Pengegave: Sverre Haugli (til høyre) sammen med ordfører Lars Magnussen og leder i Sparebankstiftelsen, Magnus Magnussen, med beviset på at stiftelsen har gitt 100.000 kroner til prosjektet i Bergermarka.

Pengegave: Sverre Haugli (til høyre) sammen med ordfører Lars Magnussen og leder i Sparebankstiftelsen, Magnus Magnussen, med beviset på at stiftelsen har gitt 100.000 kroner til prosjektet i Bergermarka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergermarka har fått ny, flott aktivitetsplass. Mange hundre dugnadstimer og god økonomisk støtte ligger bak.

DEL

(Ringerikes Blad) Søndag var det stor åpning, med ballonger, grilling, lek og taler på den nye aktivitetsplassen i Bergermarka.

Velforeningen i området har stått i spissen for arbeidet, og det er jobbet intenst gjennom sommeren for å bli ferdig med plassen. Søndag var det hele klart til åpning, og området ble umiddelbart tatt i bruk av både store og små.

Ordføreren klippet snora

Den høytidelige snorklippingen ble foretatt av ordfører Lars Magnussen. Han trakk fram viljen til samhold og dugnad som viser seg i prosjekter som dette, og berømmet velforeningen for jobben som er gjort.

Snorklipper: Ordfører Lars Magnussen klippet snora til den nye aktivitetsparken.

Snorklipper: Ordfører Lars Magnussen klippet snora til den nye aktivitetsparken.

Størsteparten av prosjektet er finansiert av beboerne i området. Men de har også fått 100.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal, og det er midler som har kommet svært godt med. Leder i Sparebankstiftelsen, Magnus Magnussen, var på plass ved åpningen.

– Hovedfokuset for aktivitetsplassen er at den skal være aktivitetsskapende, og målkategorien er helse, samhold og mestring, forklarer velforeningsleder Sverre Haugli.

Unikt og samlende

Arealet er planert og opparbeidet, og inneholder i dag fotballbane, basketkurv, huske, sandkasse, lekestativ, en båt, hinderløype, krakker og grillhytte.

Grillhytta på 60 kvadratmeter skal fungere som oppholdssted ved plassen. Det er også et areal for de aller minste barna.

Aktivitetsplassen vedlikeholdes på dugnad av velforeningens medlemmer.

– I takt med befolkningsveksten ønsker velforeningen å videreutvikle denne aktivitetsplassen til å bli noe unikt og samlende for beboere og andre nærliggende brukere, legger Haugli til.

– Velforeningen ønsker å skape samhold gjennom aktivitet, og målet er at dette skal bli møtestedet for både barn, unge og voksne, samt at vi vil legge til rette for at de nærliggende barnehagene kan benytte seg av plassen.

Aktivitet og mestring

Og det kan bli lagt ned enda noen dugnadstimer på stedet.

– Målsettingen er å utvikle aktivitetsplassen med lekeapparater som kan skaper aktivitet og mestring både for barn og unge, og som det ikke finnes tilsvarende av i nærheten i dag. Vi ønsker ikke å lage noe som er i konkurranse med idrettsplassen eller på skolen, men vil lage noe komplementerende, sier Sverre Haugli.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken