Lokale innslag når gamlebilene inntar vegene til helga

1989: Anders Kjos fra Brandbu.

1989: Anders Kjos fra Brandbu. Foto:

Nok en gang arrangerer Monty Karlan kurs for dem som liker billøp med litt historisk sus. Lørdag ferdes over 20 biler rundt om på vegene på Hadeland.

DEL

Kurset, som handler om såkalt Challenge-løp, har base på Hadeland Gjestegård, og kan beskrives som en moderne variant av PO-løpene på 50- og 60-tallet.

Arrangør er den tidligere rallyføreren Monty Karlan.

Etter en teoridel skal deltakerne ut på vegen med sine veteranbiler fra 50-tallet og nyere.

– De skal orientere seg fram med en gjennomsnittshastighet på 30 kilometer i timen, forteller Karlan, som selv har kjørt mange billøp på Hadeland sammen med lokale førere som Hans N. Lysen med DKW og Thorstein Lie med Volvo.

Fra Jaren til Lunner

Bilene kjører over Dvergsten. Derfra vil de kjøre forbi Hadeland folkemuseum, Alm, Tuv, Søsterkirkene, Raknerud om Sørhagan, Gagnum, Åslund og til Lunner. Her vil det være ei pause på 30 minutter før de returnerer samme veg.

Det vil være mulig å ta bilene i nærmere øyesyn på Hadeland gjestegård på formiddagen lørdag og en times tid etter målgang.

Karlan presiserer at dette ikke vil være noe løp hvor bilene kjører uforsvarlig.

Det vil være lokale innslag i kurset. Anders Kjos møter fram i en 1973 VW 1300 S. Tom Berge er arrangørens kjentmann og er konsulent for nervøse nybegynnere.

– Kjos kjørte blant annet en Simca Rallye 2 på bane og bakkeløp på 1970-tallet, og var i en kameratgjeng med blant andre Jens Seigerud og Bjørn Enger, litt ville og gale Hadelands-gutter, sier Karlan.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags