Nytt NM for Brandbu Pølsemakeri

DELTAR I NM: Thomas Kristiansen og Brandbu Pølsemakeri..

DELTAR I NM: Thomas Kristiansen og Brandbu Pølsemakeri.. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brandbu Pølsemakeri er en av 59 bedrifter som deltar i NM i kjøttprodukter.

DEL

NæringslivI fjor tok bedriften gull i NM i klassen snadderpølse, med sin spekegrill. Det var ikke første gangen det lokale pølsemakeriet har gjort seg bemerket.

Denne uken smakes, luktes og tygges det pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg i Oslo. NM i kjøttprodukter er uten sidestykke Norges største test av julemat.

 
LES OGSÅ:

– I år er det 530 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 72 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker er sendt inn. Vi har rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i en pressemelding.

NM-bedømmingen foregår på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens vurderes av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.

– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags