Naboer og beboere hindret spredning ved hjelp av snøfreser

Et uthus brant ned på Eina tirsdag kveld.

Et uthus brant ned på Eina tirsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet roser snarrådige naboer og beboere for innsats som hindret brannen på Eina i å spre seg til to våningshus like inntil.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Litt over 19.30 tirsdag kveld meldte brannvakta i Innlandet om full utrykning til en gård på Eina i Vestre Toten.

En låve/uthus står i full brann i Einavegen på Østsida av Einafjorden. Brannmannskaper fra både Østre og Vestre Toten er på plass på stedet og i gang med å få kontroll på brannen.

To våningshus på gården befinner seg i nær avstand til uthuset som er i brann, og det var overhengende fare for at brannen kunne spre seg.

Brukte snøfreser for å hindre spredning

Politiets innsatsleder på stedet berømmer naboer og beboere for snarrådig innsats som kanskje reddet bolighusene.

Nysnøen kom til sin fulle rett da naboer og beboere kjørte traktor med snøfreser slik at snøspruten sto mot de utsatte områdene, Slik klarte de holde flammene fra å få kontakt med våningshusene fram til brannvesenet kom og tok over. Innsatsleder berømmer også innsatsen fra brannmannskapene på stedet.

LES OGSÅ: Etter tre år er sykehusets røntgensystemet til en halv milliard fortsatt fullt av feil

Ved brannvakta i Innlandet opplyses det at brannen ble meldt av en leieboer på stedet. Alle personer er ute av huset og i god behold.

Et par hunder sto i luftegård inntil uthuset som begynte å brenne, og disse skal også ha kommet seg vekk fra brannen uten skader, får Oppland Arbeiderblad opplyst ved brannvakta i Innlandet.

Uthuset var overtent da brannmannskapene kom fram til stedet, og står ikke til å redde.

På brannstedet får OAs fotograf opplyst at det var et vedfyrt anlegg for vannbåren varme i uthuset, som man vil fokusere på i arbeidet med å finne årsaken til brannen.

LES OGSÅ: Snart åpner mat-arkeologene sin nye kulinariske satsing på Stenberg

Rundt klokka 21.30 tirsdag kveld meldte politiet at brannen var slukket.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken