Prester med opprop mot utsendelse av asylsøkere

REAGERER: Fra v. Gitte Bergstuen, (sogneprest i S. Land), Knut Ellefsrud, (sogneprest i N. Land) Stian André Roos (sogneprest i Jevnaker). Ola Viker Lunde ( sogneprest i Lunner), Unni Sveistrup ( sogneprest i Gran), Dagfinn Magnus ( sogneprest i Brandbu), Anne Hilde Wesenberg Helland ( prostiprest), Øystein Wang ( sogneprest i S. Land, Kirsten Almås ( prost i Hadeland og Land), Karin Hansen Bøe ( Sogneprest i Gran), Hans Erik Raustøl ( spesialprest på Gran), Mari Mikkelsen Western 
(sogneprest i Lunner) Kristin Sundt ( sogneprest i N. Land)
Foto: Inger Stensrud Haug.

REAGERER: Fra v. Gitte Bergstuen, (sogneprest i S. Land), Knut Ellefsrud, (sogneprest i N. Land) Stian André Roos (sogneprest i Jevnaker). Ola Viker Lunde ( sogneprest i Lunner), Unni Sveistrup ( sogneprest i Gran), Dagfinn Magnus ( sogneprest i Brandbu), Anne Hilde Wesenberg Helland ( prostiprest), Øystein Wang ( sogneprest i S. Land, Kirsten Almås ( prost i Hadeland og Land), Karin Hansen Bøe ( Sogneprest i Gran), Hans Erik Raustøl ( spesialprest på Gran), Mari Mikkelsen Western (sogneprest i Lunner) Kristin Sundt ( sogneprest i N. Land) Foto: Inger Stensrud Haug.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokale prester ber myndighetene stanse utsendelse av asylsøkere til Afghanistan.

DEL

Uttalelse Prestene i Hadeland og Land prosti var nylig samlet til prestemøte på Lunner. Asylsituasjonen i Norge ble drøftet på møtet.

Flere av prestene er i nær kontakt med mindreårige asylsøkere fra Afghanistan som nå lever i stor frykt og usikkerhet for å bli sendt tilbake når de etter hvert fyller 18 år.

Ikke akseptabelt

– Vi kan ikke akseptere at den norske regjeringen sender asylsøkerne ut av landet og tilbake til en usikker og farlig framtid i Afghanistan, uttrykker prestene, og henstiller til norske myndigheter om å gi asylsøkerne opphold.

– Norsk ungdom opplever det å bli 18 år som en stor og gledelig begivenhet, der de ofte feirer myndighetsdagen. Vi kan ikke akseptere at våre afghanske brødre og søstre nå opplever det stikk motsatte, som en fryktens umyndiggjøringsdag, sier Øystein Wang, sokneprest i Søndre Land.

Moralsk ansvar

– Vi har et moralsk ansvar for å gi de unge en opplevelse av trygghet og verdighet nettopp i denne sårbare alderen i livet, uttaler Wang.

Prestene henstiller til regjeringen om å endre sin politikk og gi denne gruppen varig opphold i Norge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken