Dømt for bruk og oppbevaring av narkotika

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Gjøvik tingrett En mann i 30-årene bosatt på Hadeland er dømt til samfunnsstraff for oppbevaring og bruk av narkotiske stoffer. I tillegg omfatter dommen bilkjøring i ruspåvirket tilstand og kjøring uten gyldig førerkort.

Årsaken til at Gjøvik tingrett idømte samfunnsstraff i stedet for ubetinget fengsel er lang saksbehandlingstid før saken kom opp for retten.

Mannen ble dømt for to tilfeller av oppbevaring av amfetamin og ett tilfelle når det gjaldt oppbevaring av hasj.

I 2015 ble mannen stanset under ruspåvirket kjøring. Samme år ble han stanset i et annet tilfelle under bilkjøring uten førerkort. Førerkortet hadde han mistet tidligere på året etter en promilledom. Den nyeste kjøringen i ruspåvirket tilstand skal ha tilsvart en promille på 0,2. Ettersom det siste tilfellet av ruspåvirket kjøring skjedde kort tid etter pådømmelsen av første dom, fant tingretten forholdet straffeskjerpende og domfelte må klare seg uten førerkort i ett år og seks måneder.

Samfunnsstraffen ble satt til 45 dager, med en gjennomføringstid på 120 dager. Domfelte avla uforbeholden tilståelse i Gjøvik tingrett og samtykket i tilståelsesdom.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.