Må sone etter vilkårsbrudd

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 20-årene må sone 90 dager i fengsel, etter at han ikke overholdt vilkårene i en dom fra Gjøvik tingrett i fjor, hvor han ble dømt til betinget fengsel for blant annet trusler.

DEL

Mannen ble i juni 2017 dømt til 120 dagers betinget fengsel for både vold mot offentlig tjenestemann, narkotikaoppbevaring, trusler og brudd på oppholds- og kontaktforbud, samt kjøring i beruset og ruset tilstand.

Som en del av dommen skulle mannen avstå fra alkoholbruk i prøvetiden, og avgi blod- og urinprøver.

Gjentatte brudd

Saken ble behandlet i februar, etter at domfelte gjentatte ganger hadde brutt forbudet mot bruk av alkohol, samt skrev seg selv ut fra en behandlingsinstitusjon – hvis opphold var en del av tingrettens dom fra 2017.

Mannen innrømmet i retten at han ved gjentatte anledninger har drukket alkohol og heller ikke var spesielt motivert til behandling. Det ble også ført bevis for at han ved flere anledninger hadde positive utslag på utåndingsprøver, da politiet rykket ut til mannens bopel.

Retten mener imidlertid at mannens opphold ved behandlingsinstitusjonen, hvor han også holdt seg alkoholfri, bør legges til grunn for at en soning av hele straffen på 120 dager ville vært for strengt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags