Vold, stjernekikkerter og cannabis

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som brøt seg inn i Solobservatoriet i februar er dømt til 120 dagers fengsel. Dommen sammenfaller også med et tilfelle av voldsbruk og oppbevaring av cannabis.

DEL

Da saken var oppe i Gjøvik tingrett erkjente mannen, som er bosatt på Hadeland, å ha brutt seg inn på Solobservatoriet. Han tok med seg fem stjernekikkerter og tre stativer, til en verdi av 100.000 kroner. Han erkjente også å ha oppbevart 32 gram cannabis i en hytte i Vestre Slidre. Det var for øvrig i hytta beslaget av de stjålne gjenstandene fra Solobservatoriet ble funnet.

LES OGSÅ: Solobservatoriet: Innbrudd oppklart takket være Hadelands lesere og godt politiarbeid

Mannen var også tiltalt for voldsbruk på en hjemmefest høsten 2017. Han erkjente seg ikke skyldig fordi han ikke husket den aktuelle hendelsen, men bestred heller ikke at han kunne ha forholdt seg slik tiltalebeslutningen lød.

Slag mot hodet

Ifølge tiltalen slo domfelte en annen festdeltaker som satt med ryggen til. De to skal ha utvekslet ord forut for voldshandlingen og domfelte følte seg fornærmet. Domfelte har forklart at det seinere «svartnet» for ham. Fornærmede fikk flere slag i hodet, noe som førte til relativt store skader, med seks sting og 20 stifter i hodet under legebehandling.

Retten fant det skjerpende under utmålingen av straff for oppbevaring av cannabis at domfelte flere ganger tidligere er dømt for brudd på narkotikalovgivningen. Men retten mente at det ikke hadde betydning for den samlede straffeutmålingen for de tre forholdene han svarte for i retten.

Redusert straff

I utgangspunktet fant retten at samlet straff burde tilsi fem til seks måneders fengsel. Samtidig ble det hensyntatt at domfelte erkjente de faktiske forhold så langt han husket og at han har en viktig omsorgsrolle i et parforhold med felles barn.

Dermed ble fengselsstraffen på fire måneder, med fratrekk for to dager i varetekt. I tillegg må domfelte betale 38.587 kroner i erstatning til Solobservatoriet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags