Politiet til aksjon mot hus på Lena etter at kvinne ble funnet drept i Feiring

Politiets etterforskere har tatt seg inn i det som skal være den dreptes bolig på Lena.

Politiets etterforskere har tatt seg inn i det som skal være den dreptes bolig på Lena. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet gikk til aksjon mot bolighus på Lena og etterlyser observasjoner av en sølvfaget stasjonsvogn etter at en kvinne tirsdag morgen ble funnet død i en bil i grøfta ved Feiring.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) En mann er pågrepet etter at ei kvinne i morges ble funnet død i en bil som var kjørt ut i veigrøfta langs fylkesvei 33 ved Feiring.

I en pressemelding opplyste politiet i 12-tida at det er for tidlig å si noe om den avdøde kvinnen og mannen, ut over at han er i 30-årene.

Samtidig gikk politiets etterforskere inn i en bolig sentralt i Lena. OAs fotograf på stedet meldte at området rundt boligen var sperret av og at politiet foretok sporsikring.

Det befant seg ifølge Totens Blad personer i huset da politiet ankom.

Ved henvendelse om aksjonen på Lena til pressekontakten i Innlandet politidistrikt, blir OA henvist til at spørsmål rundt dette rettes til Øst politidistrikt – som etterforsker drapet ved Feiring.

Ifølge VG var aksjonen på den drepte kvinnens hjemmeadresse.

Usikkert hvor drapet har skjedd

Politiet på Romerike opplyste klokka 07.40 på Twitter at de hadde «kontroll på stedet», etter at kvinnen ble funnet i bilen og konstatert død klokka 06.16.

Den første meldingen til politiet gikk ut på at en bil hadde kjørt i grøfta.

– På grunn av omstendighetene rundt den døde kvinnen er mannen pågrepet og siktet for drap, sa politiadvokat Åsmund Yli i Øst politidistrikt til NTB.

I en pressemelding opplyste politiet senere at avdøde har «skader som tilsier at det er brukt en gjenstand».

– Pågripelsen var forsåvidt udramatisk, og skjedde ikke langt unna fylkesgrensa. Men hvor drapet har skjedd, kan jeg ikke svare på, opplyste jourhavende jurist i Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet jobber nå med etterforskning på stedet, og har satt opp telt der bilen står.

Politiet jobber nå med etterforskning på stedet, og har satt opp telt der bilen står. Foto:

Ubekreftede meldinger om skyting

OAs Erik Sønstelie var på stedet der kvinnen ble funnet drept. Ubekreftede meldinger kan muligens si noe om hvorfor politiet følte behov for å opplyse om at de hadde «kontroll på stedet»

– Jeg snakket med en kvinne som kjørte forbi åstedet på et tidlig tidspunkt. Hun sa til meg at politiet hadde opplyste henne om at det hadde blitt løsnet skudd i området, og at vedkommende gjerningsperson på det tidspunktet ikke var pågrepet. Jeg understreker at dette er opplysninger som ikke er bekreftet av politiet, rapporterte Sønstelie.

VG skriver at den siktede mannen ble pågrepet i den angjeldende bilen, som er en norskregistrert hvit bil.  Bilen skal ha kommet fra Toten-sida av fylkesvegen, og det skal ikke være noe som tyder på at det var flere enn to personer i denne.

Fylkesveg 33 stengt

Innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt ønsker ikke å kommentere vitneutsagnet om skyting overfor OA, og henviser til en pressemelding om saken som ble offentliggjort i 12-tida.

Innsatslederen svarer også «ingen kommentar» på spørsmål om mannen som nå er siktet for drapsforsøk ble pågrepet i selve bilen eller i området. Pressemeldingen sier heller intet konkret om dette.

Innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt ønsker ikke kommentere om det er løsnet skudd i forbindelse med at en kvinne ble funnet død ved Feiring tirsdag morgen.

Innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt ønsker ikke kommentere om det er løsnet skudd i forbindelse med at en kvinne ble funnet død ved Feiring tirsdag morgen. Foto:

– Politiet er i en tidlig fase i etterforskningen hvor vi foretar vitneavhør og sikrer bevis. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Det vil videre etterforskning kunne gi oss mer informasjon om, sier Andreas Christiansen, politiadvokat i Øst politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet jobber nå med å få identifisert den avdøde kvinnen. Det er også for tidlig å si noe om motiv for drapet og eventuell relasjon mellom den avdøde og pågrepne, ifølge Christiansen.

I pressemeldingen etterlyser politiet personer som kan ha observasjoner av en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved fylkesvei 33 i tidsrommet kl. 03.00 og 06.00.

Den pågrepne er en mann i 30-årene.

Bobiler havnet i sentrum

Innsatsleder Bru forteller til OA at det var vitner som først meldte fra til politiet om det som tilsynelatende var et trafikkuhell, hvor en bil kjørte av veien. Denne meldingen mottok politiet klokka 05.55 tirsdag morgen. 

Da politiet kom fram til stedet viste saken seg altså å være vesentlig mer dramatisk enn som så.

OA erfarer at det oppholdt seg flere bobiler i det aktuelle området, og at enkelte av disse ble holdt igjen i forbindelse med etterforskningen.

Trafikkproblemer

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger rundt saken. De mener å ha mannens identitet og jobber med å identifisere den drepte kvinnen. Politiadvokat Yli vil foreløpig ikke kommentere om politiet mener det var en relasjon mellom de to. Politiet har imidlertid en hovedteori om drapet, uten at de ønsker å gå ut med den ennå.

Siktede sitter nå i varetekt.

Trafikken på Fylkesveg 33 sto i en lengre perioden bom fast på grunn av at veien var stengt cirka en kilometer nord for funnstedet, som ligger ved Feiring, et par hundre meter over på Akershus-sida av fylkesgrensa.  Først litt over klokka 13.00 ble fylkesvegen åpnet for normal ferdsel igjen.

En god del tungtransport og anleggsmaskiner ble dirigert til å snu ved veisperringen.

Politiet sikrer et stort område i forbindelse med etterforskningen.

Politiet sikrer et stort område i forbindelse med etterforskningen. Foto:

Fakta om norske drapssaker i 2017

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 16 drapssaker. I tillegg kommer fem saker knyttet til vold og dødsfall.

* 3. januar: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig på Fjellhamar i Lørenskog i Akershus. Ektemannen i 70-årene siktes først for grov kroppsskade med døden til følge, men siktelsen utvides til å gjelde drap.

* 5. januar: En 42 år gammel eritreisk kvinne blir funnet død i en bolig på Nesbyen i Buskerud. Den 38 år gamle ektemannen, også han fra Eritrea, er siktet for drap.

* 22. januar: En 31 år gammel norsk-iransk mann blir funnet livløs i en bolig på Blakstad i Asker, og gjenoppliving lykkes ikke. To menn som meldte seg for politiet dagen etter, er siktet for drap. Ytterligere tre personer er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det.

* 25. januar: En 38 år gammel mann blir funnet død i en bolig på Ler i Melhus kommune. Dagen etter blir en 26 år gammel mann pågrepet, siktet for grov vold med døden til følge. 28. januar blir siktelsen mot ham skjerpet til å gjelde drap. 3. februar blir en mann i 40-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 29. januar: Den danske statsborgeren Mark Ole Jensen (52) blir funnet hardt skadd i et bolighus på Røyneberg i Sola i Rogaland og erklæres død kort tid etter. En 32 år gammel mann blir pågrepet samme dag og siktes for drap.

* 14. februar: En mann i midten av 40-årene blir funnet død på en gård i Åmli kommune i Aust-Agder. Politiet pågriper og sikter en mann i slutten av 30-årene og en kvinne i slutten av 40-årene for drap eller medvirkning til dette.

* 23. februar: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig sør for Harstad. Sønnen på 38 år blir siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

* 25. februar: En 58 år gammel innsatt i Ringerike fengsel blir angrepet og dør kort etter av skadene. En 55-årig polsknorsk medfange er siktet for drap. 58-åringen var flere ganger tidligere dømt for overgrep mot unge gutter og satt i varetekt i påvente av at en ny sak skulle opp for retten. 55-åringen soner en dom for overlagt drap i Oslo i 2014.

* 3. mars: En 20-årig kvinne blir fraktet til sykehus med kritiske skader i Levanger i Nord-Trøndelag. Den 27 år gamle ektemannen blir siktet først siktet for kroppsskade, så for drapsforsøk. Kvinnen dør to dager senere på sykehus, og siktelsen skjerpes til forsettlig drap. Både kvinnen og mannen har eritreisk bakgrunn, og kvinnen kom til Norge på familiegjenforening åtte dager før hendelsen.

* 30. mars: En mann i 60-årene dør etter en voldshendelse i et boligfelt i nærheten av Steinkjer sentrum i Nord-Trøndelag. Den 24 år gamle sønnen er siktet for forsettlig drap.

* Slutten av april: En kvinne blir funnet død i sitt hjem i Åsane i Bergen. Lørdag 17. juni blir hennes mann pågrepet og siktet for drap.

* 7. mai: En mann i 40-årene dør etter en voldshendelse i en bolig i Ørje i Østfold. Mannens far i midten av 70-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han erkjenner ikke straffskyld og hevder det skjedde i nødverge.

* 11. juni: En kvinne i 50-årene blir funnet skadd i kjærestens bolig i Søndre Land i Oppland. Hun dør på sykehus. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde hun av sykdom, men hadde også ytre skader. Kjæresten, som også er i 50-årene, ble siktet for kroppskrenkelse, men siktelsen er senere endret til å gjelde familievold.

* 12. juni: En 16 år gammel gutt blir utsatt for en voldshendelse i nærheten av Holmlia skole i skoletiden. Han fraktes til barneintensiven på Rikshospitalet og blir erklært død halvannen måned senere, tirsdag 25. juli. En 18 år gammel mann er siktet for grov kroppsskade. Siktede erkjenner å ha slått med flat hånd, men mener det ikke er en sammenheng mellom volden og sakens utfall.

* 15. juni: En mann i 50-årene blir funnet død i sin bolig på Hellerud i Oslo. Dagen etter opplyser politiet at de etterforsker saken som et drap. 26. juni blir det kjent at to menn er pågrepet i utlandet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 26. juni: En tre år gammel jente fra Namdalen blir innlagt på sykehus med kritiske hodeskader. To dager senere dør hun av skadene. Jentas mor og stefar er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

* 8. juli: En 37 år gammel mann blir funnet drept i en leilighet i Skien. To dager senere blir en mann i 20-årene pågrepet, siktet for drapet. Han blir også siktet for en voldshendelse i Skien 7. juli.

* 11. juli: En mann i 30-årene blir knivdrept på Grefsen i Oslo. Mannens kone i 40-årene er og siktet for drap. Kvinnen er norsk statsborger, mens mannen var utenlandsk statsborger.

* 18. juli: En kvinne blir funnet død i ei hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune i Hallingdal. Kjæresten hennes, som selv fortalte politiet om drapet da han satt fastklemt etter en bilulykke samme morgen, er siktet for drap. Siktede og avdøde er begge norske statsborgere. De er født på 1990-tallet.

* 26. juli: En 17 år gammel jente og en kvinne i 20-årene ble knivstukket på Sørlandssenteret i Kristiansand. 17-åringen døde av skadene drøye seks timer senere på Sørlandet sykehus. Samme dag ble en 15 år gammel jente pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

* 8. august: En kvinne blir død i en bil på fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll i Akershus. Politiet pågriper en mann i den samme bilen. Han er siktet for drap.

Ifølge Kripos' statistikk, som kun omfatter drap, var det 25 drapssaker med 27 ofre og 31 gjerningspersoner i 2016. I 2015 var det 23 drap her i landet, mens tallet i 2014 var 27.

Kilde: NTB

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags