– Jeg har drept min beste venn. Det var et uhell

– USKYLDIG: Kay Ronny (i midten) erkjenner at han avfyrte pistolen som førte til at en mann i 30-årene døde. Han hevder likevel at han er uskyldig og at det hele var et fryktelig uhell.  – Han var min beste venn, sier han til RB. Til venstre står mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen. ALLE FOTO: Tom Gustavsen

– USKYLDIG: Kay Ronny (i midten) erkjenner at han avfyrte pistolen som førte til at en mann i 30-årene døde. Han hevder likevel at han er uskyldig og at det hele var et fryktelig uhell. – Han var min beste venn, sier han til RB. Til venstre står mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen. ALLE FOTO: Tom Gustavsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Drapssiktede Kay Ronny erkjenner at han skjøt og drepte sin venn – en mann i 30-årene – men hevder det hele var et tragisk uhell.

DEL

(Romerikes Blad) Den siktede mannen i 40-årene tok selv initiativ til å snakke med media før fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett.

– Jeg har ingenting å skjule og jeg samarbeider med politiet. Det var et uhell, gjentar Kay Ronny til RB gang på gang.

Vådeskudd

Mannen i 40-årene hevder at et vådeskudd gikk av og drepte kameraten like før klokka sju lørdag kveld. Politiet mener at han har handlet forsettlig, og siktet han for drap like etter at han ble pågrepet.

Ifølge den siktedes forklaring skulle de to spise middag sammen da våpenet gikk av og drepte kameraten.

– Var det ditt våpen som ble avfyrt?

– Det var mitt våpen, som gikk av. Han hadde med seg sitt eget våpen, forteller Kay Ronny.

– Hvorfor var våpenet ladd?

– Jeg vet ikke hvordan det kan ha skjedd. Pistolen skal ikke være ladd i den situasjonen, svarer han.

Ifølge kjennelsen fra fengslingsmøtet er hans eneste forklaring at kameraten må ha puttet en kule inn i løpet, for å se hvordan pistolen fungerte.

– Jeg er uskyldig. Det var et forferdelig uhell, påstår han.

Ga vennen førstehjelp

Alarmen gikk hos politiet da den drapssiktede selv ringte ambulanse og fortalte hva som hadde skjedd lørdag kveld. Bevæpnet politi stormet leiligheten og pågrep mannen.

Mannen hevder at politiet var mer interessert i å pågripe han, enn å redde livet til hans døende kamerat.

– Jeg følte politiet var mest opptatt av å ta seg av meg. Det var om å gjøre å få pælmet meg ut på gangen, sa han.

– Hvordan har du hatt det de siste dagene?

– Hva tror du? Jeg har drept min beste venn, og mens jeg forsøkte å holde liv i han ble jeg dratt vekk av politiet. Hvordan hadde du hatt det, svarer han RBs utsendte.

DOMMER: Mikkel Toft Gimse ga pollitiet medhold i deres ønske om å varetektsfengsle mannen i 40-årene.

DOMMER: Mikkel Toft Gimse ga pollitiet medhold i deres ønske om å varetektsfengsle mannen i 40-årene.

Fengslet i fire uker

Nedre Romerike tingrett støttet politiets ønske om å varetektsfengsle mannen. Han ble mandag formiddag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Retten tar imidlertid ikke politiets begjæring om isolasjon til følge.

Aktor, politiadvokat Kristine Kiær forteller at de arbeider ut fra flere hypoteser om hva som har skjedd, men vil ikke kommentere hva disse er til RB.

– Etterforskningen er kun 48 timer gammel og det er mye av saken som er klausulert. I fortsettelsen trenger vi siktedes frie forklaring. Derfor ønsker vi ikke å kommentere våre funn nå, sier hun.

Fare for bevisforspillelse: Aktor: Kristine Kjær fikk medhold i sitt ønske om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

Fare for bevisforspillelse: Aktor: Kristine Kjær fikk medhold i sitt ønske om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud. Foto:

– Ikke forsettlig drap

– Fire uker med brev- og besøksforbud er omtrent som forventet. Vi har opplyst til retten at vi kommer til å anke kjennelsen, forteller mannens forsvarer Per Ove Marthinsen.

Han mener at det er feil å sikte han for forsettlig drap.

– Forklaringen hans til politiet er sammenfallende ved alle tre gangene han er blitt avhørt. Det han forklarer seg om er ikke forsettlig drap. Så tar vi det til etterretning at aktor mener at det er visse uoverensstemmelser ved hans forklaring.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags